ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγούδια της Αρλέτας, όπως «Μια φορά θυμάμαι» και «Η σερενάτα», καθώς και κομμάτια των αγαπημένων της συνθετών, Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Σπανού, θα περιλαμβάνει η συναυλία «Τσάι γιασεμιού», που θα μεταδίδει από σήμερα σε online streaming το Half Note Jazz Club. Συμμετέχουν οι Βασίλης Ρακόπουλος (κιθάρα), Νάνα Μπινοπούλου (φωνή), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα) και Πέτρος Κούρτης (κρουστά). Λεπτομέρειες στο halfnote.gr και αγορά εισιτηρίων στο viva.gr. 

Μια νέα διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση «Γιάννης Γαΐτης. Το πλήθος και η μοναξιά» παρουσιάζει αύριο, στις 8.30 μ.μ., η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης θα ξεναγήσει το κοινό σε σημαντικά έργα του τιμώμενου καλλιτέχνη, όπως «Η κηδεία του Τσε Γκεβάρα», «Μεταμόρφωση» (1967), «Ο δύστροπος» ή «Ολοι και μόνος» (1969) και «Διάλεξη» (1973), ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα συζήτησης και ερωτημάτων. Πληροφορίες και κρατήσεις στο katsigrasmuseum.gr. 

Συζήτηση με σκέψεις και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του θεάτρου διοργανώνει διαδικτυακά τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Συνομιλούν πάνω σε θέματα πολιτιστικής πολιτικής, προσαρμογής, κρίσης και ανανέωσης οι Ιλειάνα Δημάδη, Σίμος Κακάλας, Μαριάννα Κάλμπαρη, Ακύλλας Καραζήσης, Αρης Λάσκος και Πρόδρομος Τσινικόρης, ενώ συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους οι Σάββας Κυριακίδης, Ελλη Παπακωνσταντίνου, Σάββας Πατσαλίδης και Χάιντι Γουάιλι. Συντονίζει η Δηώ Καγγελάρη. Περισσότερα στο dithepi.gr.  

Tην κωμωδία του Δημητρίου K. Βυζάντιου «H Βαβυλωνία» παρουσιάζει σήμερα, στις 7.30 μ.μ., το Εθνικό Θέατρο. Το έργο αποτυπώνει ανάγλυφα τη γλωσσική ποικιλομορφία, το χρώμα και την εικόνα της κοινωνίας της πρώτης ελληνικής πρωτεύουσας κατά τη μετεπαναστατική περίοδο. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας. Μουσική σύνθεση: Μαρίζα Ρίζου. Ερμηνεύουν οι Κώστας Αποστολάκης, Γιάννης Κότσιφας, Νίκη Λάμη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης κ.ά. Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr, με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή