ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 4ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ «Μεσόγειος έρημος», σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κουμεντάκη, παρουσιάζει από χθες μέσω της GNO TV η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, οι πιανίστες Στέφανος Θωμόπουλος, Λορέντα Ράμου και Σοφία Ταμβακοπούλου, η εικαστικός Λήδα Παπακωνσταντίνου και το Galan Trio παρουσιάζουν έργα των Λαμπελέτ, Ξύνδα, Σαμάρα, Καμηλιέρη, Σπάθη, Καλομοίρη, Κωνσταντινίδη, Ξενάκη, Θεοδωράκη και Κουμεντάκη. Οι δωρεάν προβολές θα αναρτώνται στο nationalopera.gr/GNOTV έως τις 26 Απριλίου 2021 και θα παραμένουν διαθέσιμες για 30 ημέρες μετά την πρεμιέρα τους. 

Εναν ανοικτό διαδικτυακό διάλογο, με αφορμή το έργο του Γιώργου Ρόρρη, παρουσιάζουν σήμερα στις 11 π.μ. το Τρίτο Εικαστικό Εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας και το Τρίτο Εργαστήριο της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως προσκεκλημένος των δύο εργαστηρίων, ο εικαστικός θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες το έργο του και τη σκέψη του για την τέχνη και τη ζωγραφική. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω του συνδέσμου zoom.us/my/uowm.eetf3 με κωδικό 680-447-7017. 

Ακόμη δύο σημαντικές του παραστάσεις πρόσθεσε στην on demand πλατφόρμα του το θέατρο «Πορεία». Πρόκειται για την «Αγριόπαπια» του Ιψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και για τις «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ, επίσης σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Στην «Αγριόπαπια» πρωταγωνιστούν οι Αντίνοος Αλμπάνης, Λένα Δροσάκη, Γιάννης Κότσιφας, Αννα Μάσχα κ.ά., ενώ στις «Τρεις αδελφές» τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Λένα Παπαληγούρα και Ιωάννα Παππά. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο poreiatheatre.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή