ΑΤΖΕΝΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ<BR>Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

Μια διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Το 1821 αλλιώς» διοργανώνουν σήμερα, στις 6 μ.μ., οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ιανός. Ο Νίκος Θρασυβούλου θα συνομιλήσει με τον Γιώργο Μαργαρίτη για το ιστορικό δοκίμιο «1821: Ενάντια σε φρούρια και τείχη. Μια μικρή εισαγωγή για την ελληνική επανάσταση», με τη Βασιλική Λάζου για τη μελέτη «1821: Γυναίκες και Επανάσταση. Από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος» και με τους Μάρω Βασιλειάδου και Ηλία Κολοβό για το παιδικό βιβλίο «1821: Eνα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία». Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα social media του Ιανού.

Την παράσταση «Ο πορτοκαλεώνας της Κατάνια», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Aγγελου Παπαδάκη, παρουσιάζει on demand έως τις 20 Απριλίου η online πολιτιστική πλατφόρμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, e-thessalonikiculture.gr. Το 1800, ένας κληρονόμος αγοράζει στην εξοχή της Αγγλίας μια έπαυλη και γίνεται de facto τοπικός άρχοντας, ενώ ένας ανώριμος νέος βάζει στόχο να παντρευτεί μια κοπέλα της περιοχής. Ερμηνεύουν οι Παύλος Λάσκος, Παναγιώτης Μασούγκας, Eλενα Μουρατίδου, Μαρία Κωνσταντίνου και Οδυσσέας Κλήμης.

Eργα μουσικής δωματίου γραμμένα από τους Δημήτρη Ανδρικόπουλο, Θανάση Δεληγιάννη, Στρατή Μηνακάκη, Καλλιόπη Τσουπάκη και Τζον Ψαθάς περιλαμβάνει η δεύτερη συναυλία του κύκλου «Ο επαναπατρισμός της Διασποράς» που πραγματοποιεί, σήμερα στις 8.30 μ.μ., το σύνολο Ergon Ensemble. Διευθύνει ο Γιώργος Ζιάβρας. Η συναυλία θα μεταδοθεί σε δωρεάν live streaming από τα social media του Μεγάρου Μουσικής και τη διεύθυνση megaron.gr.