ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη νέα, δίτομη και πλήρη έκδοσή του, παρουσιάζεται διαδικτυακά σήμερα, στις 7 μ.μ., από το «Πατάρι» των εκδόσεων Gutenberg το κλασικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά «Ο Κόμης Μοντεχρίστος». Θα μιλήσουν ο μεταφραστής του βιβλίου Ωρίων Αρκομάνης, ο δημοσιογράφος Αθως Δημουλάς και η διευθύντρια της σειράς Orbis Literae των εκδόσεων Gutenberg, Ζωή Μπέλλα-Αρμάου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω του συνδέσμου zoom.us/j/97016718911. Λεπτομέρειες στη σελίδα των εκδόσεων στο Facebook.

Διαθέσιμη για νέες προβολές στην on demand πλατφόρμα του θεάτρου Πορεία θα είναι από αύριο η παράσταση «Ευρυδίκη» της Σάρα Ρουλ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης εμπνέει την Αμερικανίδα θεατρική συγγραφέα και δοκιμιογράφο να γράψει ένα σύγχρονο έργο. Πρωταγωνιστούν οι Κόρα Καρβούνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Νταλιάνης κ.ά. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο poreiatheatre.com

Με μια εκδήλωση για το αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας συνεχίζεται σήμερα, στις 7 μ.μ., ο κύκλος διαδικτυακών ομιλιών «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» του Megaron Plus σε συνεργασία με το Σωματείο «Διάζωμα». Θα μεταδοθεί η ομιλία «Το “Μικρό” Θέατρο της Αμβρακίας – Τα νέα δεδομένα» της Βαρβάρας Ν. Παπαδοπούλου, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρτας, ενώ κατόπιν τον λόγο θα πάρει η Θεοδώρα Κοντογιάννη, προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρτας, για μια διάλεξη με θέμα «“Ραβδίσματα και παιγνιδίσματα” στα θεμέλια του “Μικρού” Θεάτρου της Αμβρακίας». Περισσότερα στο megaron.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή