ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Διαβάζοντας για τα δικαιώματα του Παιδιού» διοργανώνει σήμερα, στις 6 μ.μ., το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής. Θα αναγνωστούν αποσπάσματα βιβλίων που μιλούν για τα δικαιώματα των παιδιών, από 17 συγγραφείς και 17 εκπαιδευτικούς και μέλη του Δικτύου, με άξονες τις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες των δικαιωμάτων: της επιβίωσης, της ανάπτυξης, της προστασίας και της συμμετοχής. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Δικτύου στο Facebook (ddp.gr). 

Πρεμιέρα στο Διαδίκτυο κάνει σήμερα, μέσω της πλατφόρμας viva.gr, η νέα παραγωγή του θεάτρου Olvio «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα», σε κείμενο του Γιάννη Σκαραγκά και σκηνοθεσία της Νατάσας Παπαμιχαήλ. Το έργο καταπιάνεται με την αναζήτηση του προορισμού του ανθρώπου στον έρωτα και στη σκληρή πραγματικότητα της Ιστορίας, μέσα από το πρόσωπο του Αγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, ο οποίος πολέμησε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ζήτησε να ταφεί στη Σκύρο. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για on demand προβολές μέχρι τις 16 Μαΐου. 

Εμπνευσμένο από τη μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Αντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το έργο «Τα γεγονότα» του θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρέιγκ, σε μουσική και στίχους του Τζον Μπράουν, παρουσιάζεται από σήμερα και έως τις 13 Μαΐου στη διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, nationalopera.gr/GNOTV. Ερμηνεύουν οι Μαρία Κεχαγιόγλου και Κωνσταντίνος Μπιμπής. Συμμετέχει το πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro Coro.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή