ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους τρόπους που η απομόνωση και η έλλειψη επαφής συνδέονται με την καταφυγή σε ουσίες αναζητούν οι «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Χρήση ουσιών: μια πανδημία μέσα στην πανδημία», που πραγματοποιείται σήμερα στις 6.30 μ.μ. Συμμετέχουν οι Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαναστασάτος, κοινωνιολόγος και υπεύθυνος τομέα έρευνας του ΚΕΘΕΑ, καθώς και ο Φρεντ Μαντς, κλινικός ψυχολόγος και πρόεδρος του οργανισμού Partnership to End Addiction στη Νέα Υόρκη. Λεπτομέρειες στο snfdialogues.org. 

Μια διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του Τάκη Θεοδωρόπουλου, «Τα πρώτα διακόσια χρόνια είναι δύσκολα. Δύο αιώνες νευρικής κρίσης», παρουσιάζουν σήμερα στις 7.30 μ.μ. οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Στο σύντομο αυτό κείμενό του, ο συγγραφέας συνθέτει ένα ψυχογράφημα των δύο πρώτων αιώνων του νεοελληνικού κράτους. Με τον Τάκη Θεοδωρόπουλο θα συνομιλήσει η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου. Περισσότερα στο metaixmio.gr και στη σελίδα των εκδόσεων στο Facebook.  

Διαθέσιμη για on demand προβολές έως τις 5 Μαΐου, μέσω της πλατφόρμας viva.gr, είναι η παράσταση «Το σύνδρομο της Εύας» της θεατρικής ομάδας «Πλάνη», σε κείμενο της Αννας Ετιαρίδου και σκηνοθεσία του Κώστα Δελακούρα. Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ενδυματολόγοι, θεατρικοί συγγραφείς, αλλά και κριτικοί θεάτρου συγκρούονται γύρω από τη μορφή της Εύας, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας που διεισδύει με πλάγιους τρόπους στον θεατρικό τους κόσμο και φέρνει τα πάνω κάτω. Ερμηνεύουν οι Αννα Ετιαρίδου, Σοφία Ιωακειμίδη, Γιάννα Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Καρούζος, Ελένη Γιάχου και Κώστας Δελακούρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή