ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο βιβλίο του Γιάννη Κιουρτσάκη με τίτλο «Το θαύμα και η τραγωδία. Το Εικοσιένα από τον κόσμο του Ομήρου στην παγκόσμια επαρχία» παρουσιάζουν διαδικτυακά σήμερα, στις 6 μ.μ., το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Πατάκη. Ο συγγραφέας στοχάζεται πάνω σε μια σειρά ερωτημάτων για τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης στην τρισχιλιετή πορεία της Ελλάδας. Μαζί του θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Ιανού στο YouTube και από τη σελίδα του στο Facebook. 

Μια διαδικτυακή διάλεξη με αφορμή την ελληνική κυκλοφορία του βιβλίου της «Καλά οικονομικά για δύσκολους καιρούς» (εκδ. Επίκεντρο) θα δώσει σήμερα, στις 7 μ.μ., από το Γαλλικό Ινστιτούτο η καθηγήτρια Εστέρ Ντιφλό, κάτοχος της έδρας Οικονομικών «Φτώχεια και δημόσια πολιτική» του Collège de France και βραβευμένη με Νομπέλ Οικονομικών το 2019. Η καθηγήτρια θα μιλήσει για τις ερευνητικές προκλήσεις στον χώρο των οικονομικών της ανάπτυξης και των τρόπων συμβολής τους στη δημόσια πολιτική. Συντονίζει ο Ηλίας Παπαϊωάννου. Περισσότερα στο ifg.gr.

Διαθέσιμη για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση από το κανάλι πολιτισμού Arte in English είναι η νέα παραγωγή της Κρατικής Οπερας της Βιέννης «Πάρσιφαλ», του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Την ορχήστρα διευθύνει ο Φιλίπ Τζορντάν, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Κίριλ Σερεμπρένικοφ και Εβγκένι Κουλάγκιν. Στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο ο Γιόνας Κάουφμαν. Μαζί του, οι Ελινα Γκαράντσα, Λουντοβίκ Τεζιέ, Γκέοργκ Ζέπενφελντ κ.ά. Πληροφορίες στο arte.tv. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή