ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το μουσικό οδοιπορικό «Από το Πάθος στην Ανάσταση» της Ουρανίας Γκάσιου ανοίγει αύριο, στις 8.30 μ.μ., η αυλαία της ψηφιακής σκηνής του κύκλου «Adagio – Μουσική για τις ημέρες του Πάσχα», του Μεγάρου Μουσικής. Η οργανίστα θα ερμηνεύσει έργα για εκκλησιαστικό όργανο της δυτικής θρησκευτικής μουσικής, γραμμένα από κορυφαίους συνθέτες του μπαρόκ, του ρομαντισμού και της εποχής μας, όπως οι Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Γιοχάνες Μπραμς, Ζαν Ντεμεσιέ, Σάιμον Τζόνσον και Σαρλ-Μαρί Βιντόρ. Περισσότερα στο megaron.gr.

Με το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, συνεχίζεται τη Μ. Δευτέρα στις 9 μ.μ. η σειρά εκπομπών του Αθήνα 9,84 με τίτλο «Πλατεία Θεάτρου», που παρουσιάζει νεοελληνικά θεατρικά κείμενα σε ραδιοφωνική μορφή. Στο έργο, δύο φίλοι και κουνιάδοι κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα στη βεράντα τους και συζητούν για το πώς θα «πιάσουν την καλή». Ερμηνεύουν οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Λεπτομέρειες στο athina984.gr.

Μια νέα ιστοσελίδα, αφιερωμένη στις εικόνες της συλλογής Αιμιλίου Βελιμέζη, παρουσιάζει το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Η συλλογή περιλαμβάνει έργα μεταβυζαντινής θρησκευτικής τέχνης από την κρητική σχολή, όπως το «Πάθος του Χριστού» που έχει αποδοθεί στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλo, άλλα από την επτανησιακή σχολή, καθώς και έργα ξυλογλυπτικής προερχόμενα από εργαστήρια της Βόρειας Ελλάδας και περίτεχνα λειτουργικά αντικείμενα, που παρουσιάζονται ψηφιακά, συνοδεία ανάλυσης και σχετικής βιβλιογραφίας. Περισσότερα στο velimezisicons.gr.

Την Κυριακή των Βαΐων στις 9 μ.μ., με αφορμή τον εορτασμό των 195 χρόνων από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου, το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει σε δεύτερο live streaming, από τη σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» του θεάτρου Rex, το κορυφαίο έργο του Διονυσίου Σολωμού «Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι». Σκηνοθετεί ο Θάνος Παπακωνσταντίνου. Ερμηνεύουν οι Αντώνης Μυριαγκός, Αφροδίτη Αντωνάκη κ.ά. Η μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr, με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή