ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συναυλία της Αγγελικής Τουμπανάκη με τίτλο «Crossovers Quintet» θα προβάλλει διαδικτυακά έως τις 30 Απριλίου το Half Note Jazz Club. Πέντε δεξιοτέχνες, γνώστες της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κράμα με σκοπούς από τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Ανατολία, με προσωπικές συνθέσεις και με κομμάτια της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής. Συμμετέχουν οι Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), Γρηγόρης Ντάνης (κιθάρα), Απόστολος Καλτσάς (μπάσο, loops) και Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα, pads). Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο halfnote.gr και στο viva.gr.

Βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, η παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου», σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεία Δημήτρη Βερύκιου, είναι διαθέσιμη για online προβολές μέσω της πλατφόρμας estage.gr. Eνας άνθρωπος μελαγχολικός και απελπισμένος αποφασίζει να αυτοκτονήσει, όμως το ίδιο βράδυ αποκοιμιέται και το όνειρο που βλέπει, τον κάνει να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η «αλήθεια της ζωής». Συμμετέχει η σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου. 

Εμπνευσμένο από την ανυπότακτη, αντισυμβατική και επαναστατική παγκόσμια ποίηση, το τρίτο μέρος του κύκλου τραγουδιών «Ο μεγάλος αιρετικός» του Δημήτρη Παπαδημητρίου παρουσιάζεται διαδικτυακά από την ομάδα «Ελληνικό Σχέδιο» και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση απόψε στις 9 μ.μ. Ο συνθέτης μελοποιεί στίχους των Αριστοφάνη, Βιγιόν, Εμπειρίκου, Καβάφη, Κοροπούλη, Λαπαθιώτη, Λεοντάρη, Μπρεχτ, Τζον Ντον, Παλαμά, Ρίλκε, Σαχλίκη κ.ά. Ερμηνεύουν η Βερόνικα Δαβάκη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Φλωράκης, με ένα σύνολο επτά μουσικών. Περισσότερα στο onassis.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή