ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα γραμμένα για φωνή και πιάνο σε γαλλική γλώσσα από φιλέλληνες συνθέτες, που παρουσιάζονταν στα παρισινά σαλόνια ως συνεισφορά για την οικονομική και ηθική στήριξη της Ελληνικής Επανάστασης, μεταδίδει ζωντανά απόψε στις 8.30 μ.μ. το Ιδρυμα Θεοχαράκη, στην πρώτη συναυλία της σειράς  «Φιλελληνική μουσική». Το πρόγραμμα της βραδιάς διατίθεται στο thf.gr. Η συναυλία θα προβληθεί από τη σελίδα του Ιδρύματος στο Facebook. 

Διαθέσιμος έως τις 15 Μαΐου για online προβολές μέσω της πλατφόρμας viva.gr είναι ο μονόλογος του Ζάχου Βασιλείου «Το παγκάκι», σε ερμηνεία του Σπύρου Μπιμπίλα και σκηνοθεσία του Βασίλη Πλατάκη. Το έργο, που παρουσιάστηκε το 2011 στο θέατρο Σοφούλη, καταγράφει την αληθινή ιστορία ενός αστέγου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος νοσταλγεί, φιλοσοφεί, συγχωρεί, γελάει, κλαίει, απορεί και προσδοκά, αντανακλώντας ταυτόχρονα τα γεγονότα που σημάδεψαν την πόλη και τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. 

Το πρώτο μέρος της ομαδικής έκθεσης χαρακτικής «Ζωολόγιο Ι – Bestiarium I» παρουσιάζει έως τις 29 Μαΐου, στον χώρο τέχνης Etch Ink, το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών «Pandolfini & Σιατερλή». Η έκθεση αποτυπώνει τη μαγεία της οικουμενικής πανίδας μέσα από τα έργα 43 Ελλήνων και ξένων εικαστικών και μας υπενθυμίζει ότι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με τα ζώα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Από τις 4.30 μ.μ. (καθημερινές) και από τις 11 π.μ. (Σάββατο). Αργυρουπόλεως 16 και Αρματολών και Κλεφτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή