ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα, με τίτλο «Το μάγουλο της Παναγίας. Αυτοβιογραφική εικασία του Γεώργιου Καραïσκάκη», παρουσιάζουν διαδικτυακά αύριο, στις 12 το μεσημέρι, το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Αγρα. Θα μιλήσουν, εκτός από τον τιμώμενο, ο συγγραφέας Διονύσης Καψάλης, ο ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Αντώνης Κωτίδης και ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος. Περισσότερα, στο κανάλι του Ιανού στο YouTube και στη σελίδα του στο Facebook. 

Το 21ο άλμπουμ του, με τίτλο «Blue Skies-An American Songbook», κυκλοφορεί σήμερα από την Orchard ο Μάριος Φραγκούλης. Η ηχογράφηση έγινε ζωντανά στο Ηρώδειο το 2019, όπου ο καλλιτέχνης ερμήνευσε τραγούδια συνθετών όπως οι Τζορτζ Γκέρσουιν, Λέοναρντ Μπέρνσταϊν κ.ά., με τη συμμετοχή 25μελούς Big Band. Από αύριο στις 9 μ.μ. η συναυλία θα είναι διαθέσιμη για online προβολή. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο eventbrite.com/d/online/mario-frangoulis/.

Για δύο δωρεάν προβολές, σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ., επιστρέφει στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής η παράσταση «Europa», μια αλληγορία για την επίπονη ανοικοδόμηση της Ευρώπης πάνω στις στάχτες του πολέμου, η οποία βασίστηκε στην ομώνυμη ταινία του Λαρς φον Τρίερ,  συμπαραγωγή του Ελληνογερμανικού Θεάτρου και της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Παπακωστόπουλου. Θα προβληθεί στα γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους. Λεπτομέρειες στο nationalopera.gr/GNOTV. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή