ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ράπερ Μικρός Κλέφτης είναι αυτή την Κυριακή, στις 11 μ.μ., ο επόμενος καλεσμένος της σειράς διαδικτυακών συναυλιών «Stages A/Live» του Ιδρύματος Ωνάση. Ο Θεσσαλονικιός MC, από τους πιο παραγωγικούς της εγχώριας ραπ σκηνής, θα παρουσιάσει από τον πολυχώρο «We» μουσικές στιγμές της εικοσαετούς πορείας του. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Σαρρής. Η συναυλία θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube, χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό. Λεπτομέρειες στο onassis.org.

Με το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, συνεχίζεται τη Δευτέρα, στις 9 μ.μ., η σειρά εκπομπών του Αθήνα 9,84 «Πλατεία Θεάτρου», που παρουσιάζει νεοελληνικά θεατρικά κείμενα σε ραδιοφωνική μορφή. Η ιστορία πραγματεύεται την υπαρξιακή αγωνία μιας μητέρας που από λάθος της ένα βράδυ προκάλεσε τον θάνατο του βρέφους της. Ερμηνεύουν οι Αργύρης Πανταζάρας και Νεκταρία Γιαννουδάκη. Πληροφορίες στο athina984.gr.  

Βασισμένη στο συγγραφικό και ερευνητικό υλικό του Σάκη Σερέφα, η παράσταση «Viral Thess», της θεατρικής ομάδας Μικρός Βορράς, είναι διαθέσιμη για on demand προβολές από την πλατφόρμα ticketservices.gr, μέχρι τις 10 Μαΐου. Ιστορίες των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης, μαρτυρίες και ποιήματα συμπλέκονται με τοπόσημα της πόλης και γεγονότα που τη σημάδεψαν, όπως η δολοφονία του Λαμπράκη, το Γεντί Κουλέ, η πυρκαγιά του 1917, ο Λευκός Πύργος κ.ά. Σκηνοθετεί ο Τάσος Ράτζος. Ερμηνεύουν οι Ιωάννης Καμπούρης, Λένα Μοσχά, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Αργιέττα Οκαλίδου, Κορνηλία Προκοπίου και Χρήστος Τσάβος.

Επτά κοντσέρτα του Αντόνιο Βιβάλντι ερμηνευμένα με όργανα εποχής περιλαμβάνει η συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, που προβάλλεται απόψε στις 8.30 μ.μ. από το Μέγαρο Μουσικής. Τα σολιστικά μέρη ερμηνεύουν ο Αλέξανδρος Οικονόμου (μπαρόκ φαγκότο), ο Δημήτρης Βάμβας και η Στέλλα Νικολαΐδη (μπαρόκ όμποε), ο Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος) και ο Θεόδωρος Κίτσος (μπαρόκ μαντολίνο). Περισσότερα στο megaron.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή