ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα διαδικτυακό εργαστήρι ανταλλαγής ιστοριών, αναμνήσεων και θρύλων, με τίτλο «Το νερό πάντα κρατούσε», διοργανώνει σήμερα, στις 3.30 μ.μ., το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Με οδηγό τον ιστορητή Στέλιο Πελασγό, οι συμμετέχοντες καλούνται να μοιραστούν αναμνήσεις, οικογενειακές ιστορίες, τοπικούς θρύλους και περιστατικά που έζησαν, γνωρίζουν ή άκουσαν για το νερό, ένα στοιχείο της φύσης που από την αρχαιοελληνική μυθολογία μέχρι τις νεότερες προφορικές παραδόσεις λειτουργεί ως χώρος συνάντησης του ανθρώπου με το υπερφυσικό. Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected]

Το 7ο φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου παρουσιάζουν διαδικτυακά και ώς τις 20 Ιουνίου η πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Κάθε εβδομάδα θα προτείνεται μια διαφορετική ταινία, διαθέσιμη στον θεατή με δωρεάν εγγραφή. Η εκκίνηση γίνεται με την ταινία του Πάολο Σορεντίνο «Οι συνέπειες του έρωτα» (2004), με τον Τόνι Σερβίλο στον ρόλο ενός απόμακρου πενηντάχρονου η γνωριμία του οποίου με μια νεαρή γυναίκα θα φέρει στο φως τα ανομολόγητα μυστικά του. Η προβολή συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους. Περισσότερα στο iicateneonline.gr. 

Την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Di Natura», με έργα καλλιτεχνών που αποκαλύπτουν τη δική τους αντίληψη για το φυσικό περιβάλλον, παρουσιάζει από σήμερα και μέχρι τις 12 Ιουνίου η γκαλερί ArtPrisma στον Πειραιά. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Κάτια Βαρβάκη, Ειρήνη Κανά, Πέτρος Καραβέβας, Γιάννης Κόττης και Μαρία Κτιστοπούλου. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210-42.96.790 και στο galleryartprisma.gr. Από τις 10.30 π.μ. Κουντουριώτου 187. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή