Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, συνεχίζεται τη Δευτέρα, στις 9 μ.μ., η σειρά εκπομπών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 με τίτλο «Πλατεία Θεάτρου», που παρουσιάζει νεοελληνικά θεατρικά κείμενα σε ραδιοφωνική μορφή. Ενας έντιμος άνθρωπος κατηγορείται από έναν καταχραστή, ο οποίος κρύβεται πίσω από τον πατριωτικό του οίστρο. Ερμηνεύουν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργος Μιχαλάκης, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Κατερίνα Παπανδρέου και ο σκηνοθέτης. Λεπτομέρειες στο athina984.gr. 

Ο κιθαρίστας Δημήτρης Μυστακίδης είναι αυτή την Κυριακή, στις 8.30 μ.μ., ο τελευταίος καλεσμένος του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη στην ενότητα μουσικών εκδηλώσεων «Lighthouse Sessions», του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εχοντας ταυτίσει το όνομά του με τη λαϊκή κιθάρα της εποχής μας, ο τιμώμενος μουσικός θα πλαισιωθεί από τζαζ τρίο και κουαρτέτο εγχόρδων, με προορισμό μια συναυλία ανοικτή στον αυτοσχεδιασμό και στην πειραματική διάθεση. Περισσότερα στο snfcc.org/Mystakidis. 

Η σειρά διαδικτυακών συναυλιών του Ιδρύματος Ωνάση «Stages A/Live», που στόχο έχει την υποστήριξη της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής, ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή, στις 11 μ.μ., με τους Bazooka. Το ελληνόφωνο πανκ-ροκ συγκρότημα ανεβαίνει στη σκηνή του Lab Art στον Βόλο για να παρουσιάσει κομμάτια από τη 13χρονη πορεία του. Η συναυλία, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σαρρή, θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. 

Εργα με συγκεκριμένες διαστάσεις 19 Ελλήνων εικαστικών, που αποδεικνύουν ότι το μεγάλο στην τέχνη δεν είναι απαραίτητα ζήτημα μεγέθους αλλά έκφρασης, βάθους και συγκίνησης, περιλαμβάνει η ομαδική έκθεση «50×50: Less is more», που εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί Sianti. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται έργα των Πασχάλη Αγγελίδη, Χρήστου Αντωναρόπουλου, Δημήτρη Κούκου, Λίλας Μπελιβανάκη, Ράνιας Ράγκου, Σωτήρη Σόρογκα, Γιώργου Σταθόπουλου, Κώστα Τσόκλη, Αλέκου Φασιανού, Μανώλη Χάρου κ.ά. Από τις 11 π.μ. Βασ. Αλεξάνδρου 2. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή