Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διαδικτυακή συζήτηση, με θέμα «Το κρητικό 21», διοργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ. το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση «Απομνημονεύματα του περί αυτονομίας της Ελλάδος πολέμου των Κρητών» του Καλλίνικου Κριτοβουλίδη, σε επιστημονική επιμέλεια της ιστορικού Ελευθερίας Ζέη. Θα μιλήσουν ο ιστορικός Ηλίας Κολοβός, ο αρχειονόμος Μανόλης Δρακάκης και η επιμελήτρια του τόμου. Συντονίζει η ιστορικός Νίκη Μαρωνίτη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο γενικός γραμματέας του ιδρύματος, Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Περισσότερα στο foundation.parliament.gr.

Δύο νέα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη, οπτικοποιημένα σε μια 9λεπτη ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Κεκάτος, κυκλοφορούν σήμερα από τη United We Fly. Πρόκειται για τα «Ανοιξη» και «Στο μάτι του κυκλώνα», που σηματοδοτούν έναν νέο κύκλο στην πορεία του μουσικού και θα συμπεριλαμβάνονται στον επόμενο προσωπικό δίσκο του. Περισσότερα, στα social media της United We Fly και στο unitedwefly.com.

Εκθέσεις, ψηφιακές προβολές, παρουσιάσεις έργων από τους περυσινούς νικητές και άλλες εκδηλώσεις επικεντρωμένες στο φωτορεπορτάζ και αφιερωμένες στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη περιλαμβάνει η διοργάνωση Athens Photo World, που εγκαινιάζεται σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Η εκκίνηση γίνεται με τις εκθέσεις: «Sports ’n’ the City», που θα φιλοξενηθεί στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου, «Ελλάδα», που θα παρουσιαστεί στην περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής, και «Μετακίνηση 6», στην κεντρική πλατεία του Δήμου Χαλανδρίου. Θα ακολουθήσει επίσης η απονομή των φετινών βραβείων, παρουσίαση της δουλειάς του Ιταλού φωτογράφου του πρακτορείου Magnum Πάολο Πελεγκρίν κ.ά. Λεπτομέρειες, στο apw.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή