Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «Ποιμενική» Συμφωνία του Μπετόβεν παρουσιάζουν οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου, σε όργανα εποχής, το Σάββατο 22 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ. Η συναυλία θα μεταδοθεί δωρεάν στο πλαίσιο Megaron Online, από την ιστοσελίδα, το Facebook και το κανάλι του Μεγάρου Μουσικής στο YouTube.

Το νέο έργο του Χαράλαμπου Γωγιού «Ο θάνατος του Αντονυ», μια όπερα βασισμένη στην τηλεοπτική σειρά «Κάντυ Κάντυ» και στα γραπτά του Σλάβοϊ Ζίζεκ, προβάλλεται στην GNO TV δωρεάν από την Κυριακή 23 Μαΐου (και για έξι Κυριακές), στις 9 μ.μ., σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στην πρώτη του συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Το κείμενο που ανήγγειλε την Ελληνική Επανάσταση, η «Ελληνική Νομαρχία ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας», θα ακουστεί ζωντανά από τον ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή (φωτ.), κάτω από το Ρολόι στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, την Κυριακή 23 Μαΐου και ώρα 7.10 μ.μ. Παράλληλα, θα προβληθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι «Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» στο YouTube και στο Facebook.

Η εταιρεία θεάτρου Ma non tropo παρουσιάζει την παράσταση «Χαρτοπόλεμος», του Βαγγέλη Ρωμνιού, στην «Πλατεία Θεάτρου» του Αθήνα 9,84, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 9 μ.μ.

Την ομαδική έκθεση «When the present is history / Οταν το παρόν είναι ιστορία» παρουσιάζει το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Λιμάνι Θεσσαλονίκης), σε επιμέλεια Δάφνης Βιτάλη, με τη συμμετοχή 17 σύγχρονων εικαστικών.  

Ανοικτό για το κοινό θα είναι από τη Δευτέρα 24 Μαΐου το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρέθουσας, στη Χαλκίδα. Στη θεματική έκθεση του νέου μουσείου αναπτύσσονται διαχρονικά ζητήματα πολιτειακής οργάνωσης, οικονομίας, πολιτισμικών ταυτοτήτων και λατρείας και παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά εκθέματα από τον νομό Ευβοίας και τη Σκύρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή