Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν διαθέσιμο στα podcasts του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος είναι το ακρόαμα «Ο κροκόδειλος», που σκηνοθέτησε η Μαρία Καραμήτρη, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Ενας κροκόδειλος καταπίνει έναν άνδρα, ο οποίος μένει άθικτος μέσα στο σώμα του ερπετού ανησυχώντας για το πώς θα δουν το περιστατικό οι προϊστάμενοί του. Ερμηνεύουν οι Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Νεφέλη Ανθοπούλου, Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Γιώργος Κολοβός, Βασίλης Σεϊμένης, Κώστας Χατζησάββας και Θάνος Φερετζέλης. Περισσότερα στο ntng.gr.

Την ομαδική εικαστική έκθεση «My heART» παρουσιάζει έως τις 5 Ιουνίου ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος. Συμμετέχουν είκοσι έξι σύγχρονοι εικαστικοί με έργα που «αποτελούν έναν αναστοχασμό στον ψυχισμό των δημιουργών τους, μια απαγκίστρωση από την ανάγκη ερμηνείας της πρόθεσης και μια περιήγηση σε έναν άλλο κόσμο, αυτόν του καλλιτέχνη». Από τις 5 μ.μ., πλατεία Κολωνακίου 2.

Τη διαδικτυακή εκδήλωση «Στον δρόμο: Μια συζήτηση για την αστεγία με αστέγους» παρουσιάζουν αύριο, στις 6.30 μ.μ., οι Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που υλοποιούνται από τον δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD. Με τη συμβολή του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», η εκδήλωση δίνει τον λόγο σε πέντε αστέγους που μιλούν για τη ζωή, τις ανάγκες τους και το γεγονός ότι η αστεγία θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Λεπτομέρειες στο snfdialogues.org.

Το έργο του Διονυσίου Σολωμού «Η γυναίκα της Ζάκυθος», σε σκηνοθεσία της Αντζελας Μπρούσκου, παρουσιάζει διαδικτυακά μέχρι αύριο βράδυ το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τρεις γυναίκες έγκλειστες σ’ ένα ασφυκτικό πατριαρχικό περιβάλλον αφηγούνται τoν πυρακτωμένο λόγο του Σολωμού στον απόηχο της πτώσης του Μεσολογγίου. Παίζουν οι Παρθενόπη Μπουζούρη, Δανάη Κατσαμένη και η σκηνοθέτις. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο dithepi.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή