Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αντόνιο Σκάρμετα, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μάικλ Ράντφορντ, η παράσταση «Ο ταχυδρόμος του Νερούδα – Il postino» είναι διαθέσιμη από την Olympia Culture για on demand προβολές έως τις 30 Μαΐου. Ενας ταχυδρόμος μαθαίνει να αγαπά την ποίηση μέσα από τη φιλία του με έναν σπουδαίο εκπρόσωπό της. Σκηνοθετεί ο Μάικλ Σάιμπελ. Ερμηνεύουν οι Σπύρος Σταμούλης, Ελίνα Γιαννάκη, Τόνια Ζησίμου, Κωνσταντίνος Συράκης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Σάκης Τσινιάρος και Θανάσης Τσιδίμης. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο viva.gr.

Μια περιήγηση στον κόσμο του Αμεντέο Μοντιλιάνι, στις επινοήσεις, στο έργο, αλλά και στη δύσκολη όσο και σύντομη ζωή του, παρουσιάζει σήμερα στις 7 μ.μ. η διαδικτυακή πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat. Η έμφαση δίνεται στα ιδιαίτερα γυναικεία πορτρέτα του Ιταλού ζωγράφου, άλλοτε γυμνά και άλλοτε όχι, τα οποία λειτουργούν σαν αφαιρετικές ψυχογραφίες με σπάνια ένταση, που διατηρείται αμείωτη μέχρι σήμερα. Θα μιλήσει ο αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης και ξεναγός Τάσος Παπαδόπουλος. Πληροφορίες και κρατήσεις στο [email protected].

Δεκατέσσερις μπάντες από δέκα χώρες, μοιρασμένες σε πέντε συναυλίες και εννέα βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις, περιλαμβάνει το 20ό Athens Technopolis Jazz Festival της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, που ξεκινάει αύριο στη νέα, υβριδική εκδοχή του. Στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας βρίσκουμε τους Κύπριους Macumba, τους Πολωνούς Electro-Acoustic Beat Sessions, τους Zabelov Group από την Τσεχία, τους Γερμανούς Botticelli Baby και τον Ελληνα Billy Pod. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου και οι εκδηλώσεις του θα μεταδίδονται και διαδικτυακά. Από τις 9 μ.μ. Πειραιώς 100. Λεπτομέρειες και κρατήσεις στο technopolisjazzfestival.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή