Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο «Γυναίκες, φύλο και εργασία στην Ελλάδα» της Μαρίας Καραμεσίνη, καθηγήτριας στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου, παρουσιάζουν διαδικτυακά σήμερα, στις 6 μ.μ., οι εκδόσεις Νήσος. Θα μιλήσουν οι Ντίνα Βαΐου, Αννα Βουγιούκα, Αννα Καραμάνου, Μάρω Παντελίδου-Μαλούτα και Μαρία Στρατηγάκη. Συντονίζει η κοσμήτορας της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου, Αλεξάνδρα Κορωναίου. Περισσότερα στη σελίδα των εκδόσεων στο Facebook και στο κανάλι τους στο YouTube (nissos publications).

Τη Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα του Μπετόβεν, γνωστή και ως «Ποιμενική», ερμηνεύουν σε όργανα εποχής οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Πρόκειται για μία από τις διασημότερες συνθέσεις του Γερμανού μουσουργού, η οποία αποτελεί έναν μεγαλειώδη ύμνο στη δύναμη της φύσης. Η συναυλία θα μεταδοθεί απόψε στις 8.30 μ.μ. από την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Μεγάρου Μουσικής. Λεπτομέρειες στο megaron.gr.

Την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά ερωτήματα και την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης ομαδικών πρωτοβουλιών έχει ως αντικείμενο η διεθνής έκθεση Platforms Project, που παρουσιάζεται διαδικτυακά έως τις 10 Ιουνίου. Σε μια ψηφιακή κάτοψη του εκθεσιακού χώρου «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, 68 εικαστικές πλατφόρμες με εννιακόσιους καλλιτέχνες που προέρχονται από 28 χώρες παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, video art, φωτογραφίες, installations κ.ά. Το παράλληλο πρόγραμμα συμπληρώνουν δράσεις και έργα φοιτητών της ΑΣΚΤ, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, ομιλίες κ.λπ. Πληροφορίες στο platformsproject.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή