Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο της Ελενας Χουζούρη «Στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» παρουσιάζουν διαδικτυακά σήμερα, στις 6 μ.μ., οι εκδόσεις Πατάκη και ο Ιανός. Στην Αθήνα του 1989, η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός νεαρού αναρχικού από αστυνομικές δυνάμεις πυροδοτεί μια σειρά απρόβλεπτων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Κώστας Κατσουλάρης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Ιανού στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube.

Στο πλαίσιο των «Διαλέξεων της Τρίτης» της Ακαδημίας Αθηνών, ο ακαδημαϊκός Πασχάλης Κιτρομηλίδης θα μιλήσει σήμερα στις 6 μ.μ. για το «Κριτικό Λεξικό της Ελληνικής Επαναστάσεως» (Harvard University Press), το οποίο επιμελήθηκε μαζί με τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά. Η ομιλία θα είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο academyofathens.gr/el/lectures/20210601.

Την παράσταση «Wild Minds», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Μάρκους Λίντεν, παρουσιάζει διαδικτυακά έως τις 3 Ιουνίου η Schaubühne του Βερολίνου. Σε μια θεραπευτική ομάδα, τέσσερις άνθρωποι που ονειροπολούν σε βαθμό δυσλειτουργικό αφηγούνται τις εμμονές τους, ενώ οι ηθοποιοί της περφόρμανς προσπαθούν να τους μιμηθούν με απόλυτη ακρίβεια. Η παράσταση συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους. Περισσότερα στο schaubuehne.de.

Βασισμένη στον «Βυσσινόκηπο» του Αντον Τσέχοφ, η παράσταση «(Somewhere) beyond the cherry trees» παρουσιάζεται από σήμερα και ώς τις 3 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Αξιοποιώντας την εμπειρία του στο θέατρο-ντοκιμαντέρ, ο Πρόδρομος Τσινικόρης, που υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης, εμπνέεται από το κλασικό έργο και επιχειρεί να φανταστεί σε σημερινό περιβάλλον τη συνέχειά του. Παίζουν οι Γιώργος Βαλαής, Γιώργος Βουρδαμής, Μαρία Πανουργιά, Νάνσυ Σιδέρη, Καλλιόπη Σίμου και ο σκηνοθέτης. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή