Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ενα επετειακό αφιέρωμα στον Ανδρέα Κάλβο με τίτλο «Αγέλαστο τέκνο πολυτέκνου θεάς» και με βασική πηγή έμπνευσης τα κείμενα του Κ. Πορφύρη για τον σημαντικό Ελληνα ποιητή παρουσιάζει διαδικτυακά από σήμερα, στις 4 μ.μ., το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στην πρώτη του συμμετοχή στον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Σκηνοθετεί ο Κώστας Χαλκιάς. Περισσότερα στο ntng.gr.

Πορτρέτα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φιλοτεχνημένα με την τεχνική του πουαντιγισμού, περιλαμβάνει η έκθεση του ζωγράφου, φωτογράφου, κεραμιστή και γλύπτη Φίλιππου Τσιάρα με τίτλο «Alexander the Great», που παρουσιάζεται στην γκαλερί Blender. Από τις 10 π.μ. Ζησιμοπούλου 4.

Μια διαδικτυακή παρουσίαση του μυθιστορήματος του Πάβελ Κόχουτ «Ο άνδρας που περπατούσε ανάποδα» διοργανώνουν σήμερα, στις 4 μ.μ., το βιβλιοπωλείο Ιανός, οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας. Θα μιλήσουν η Σόνια Στάμου-Ντορνιάκοβα, δημοσιογράφος, μεταφράστρια και καθηγήτρια τσεχικής γλώσσας, ο Κώστας Τσίβος, συγγραφέας και επίκουρος καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, και η διευθύντρια του Τσέχικου Κέντρου, Λουτσίε Κουλίγκοβα. Λεπτομέρειες στο ianos.gr.

Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Τζον Στάινμπεκ, που διασκεύασε και παρουσίασε στον χώρο της η ομάδα Cartel από το 2018 έως το 2020, η παράσταση «Ανθρωποι και ποντίκια», σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, είναι διαθέσιμη για δύο online προβολές, σήμερα και την Κυριακή στις 7 μ.μ., μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης. Παίζουν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης κ.ά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή