Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα αφιέρωμα στον Φρανκ Σινάτρα και στις διαχρονικές επιτυχίες του διοργανώνει απόψε το Café του Νομισματικού Μουσείου. Συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Affolter (τραγούδι), Μάνος Λούτας (μπάσο), Σεραφείμ Μπέλλος (ντραμς) και Κώστας Γιαξόγλου (πιάνο). Κρατήσεις στο 210-36.10.067. Στις 9 μ.μ. Πανεπιστημίου 12.

Με την προβολή δύο εικαστικών βίντεο εμπνευσμένων από τη σχέση ανθρώπου και ζώου, που δημιούργησαν οι καλλιτέχνιδες Τζένιφερ Νέλσον και Τζάνις Ράφα, ξεκινάει στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Αιολίς» το πρότζεκτ «Everything Is in a State of Change», που επιμελήθηκε για το Ινστιτούτο Γκαίτε η ιστορικός τέχνης Δάφνη Βιτάλη με αφορμή την εκατοστή επέτειο από τη γέννηση του Γιόζεφ Μπόις. Στις 9 μ.μ. Σολομωνίδου και Φιλαδελφείας 26.

Συνεχίζεται σήμερα στις 7 μ.μ. η ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών δράση «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή και της seveneleven. Eργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από τη συλλογή του ιδρύματος λειτουργούν ως αφορμή για μια συζήτηση σχετικά με τα καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου και 20ού αιώνα και την επίδρασή τους στη σύγχρονη εποχή. Λεπτομέρειες στο goulandris.gr.

Το Κέντρο Τεχνών «Μετς» εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Γιώργου Κόρδη «Τα πρόσωπα της πέτρας». Στην έκθεση παρουσιάζονται ως αυτόνομα έργα περίπου ογδόντα πέτρες, ζωγραφισμένες με μελάνια και τέμπερες, χαραγμένες ή στολισμένες με στίχους ποιητών, καθώς και ξύλα από ποτάμια και θάλασσες τα οποία έχει συλλέξει και διακοσμήσει ο ζωγράφος. Από τις 6 μ.μ. Βουλγάρεως 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή