Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή το βιβλίο τους «Η δύναμη του νου» (εκδ. Οξύ), ο νευροεπιστήμονας Ντέιβιντ Ιγκλμαν και ο μουσικοσυνθέτης Αντονι Μπραντ παρουσιάζουν σήμερα, στις 7 μ.μ., μια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η δημιουργικότητα και η καινοτομία σε δύσκολους καιρούς: Πώς η πανδημία επηρεάζει την ικανότητα του μυαλού μας για δημιουργία». Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τα social media των καταστημάτων Public. 

Πρεμιέρα πραγματοποιεί σήμερα στο Βεάκειο η μουσικοθεατρική παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «The 1821 – Η επιθεώρηση», που υπογράφουν ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς. Πρωταγωνιστούν οι Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Κοκκίδου, Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Οικονόμου κ.ά. Στις 9 μ.μ. Ηρακλείου 13.

Ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει σήμερα, στις 4 μ.μ., ένα εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για όλες τις ηλικίες, με τίτλο «Ο κύκλος του χαρτιού». Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα επαναχρησιμοποιώντας χαρτί. Στο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνονται, επίσης, διαδικτυακές αφηγηματικές παραστάσεις με πρωταγωνιστή το νερό. Λεπτομέρειες στο piop.gr.

Μια ενότητα δράσεων με τίτλο «Layers of street», που έχει ως επίκεντρο το χιπ χοπ και τη street dance κουλτούρα, παρουσιάζει από σήμερα το Φεστιβάλ Αθηνών. Η εκκίνηση γίνεται με την παράσταση «Οικοδομή» από τον Αντι Τζούμα και την Ομάδα ΙΜΑ, ενώ ακολουθεί το χορευτικό έργο «The Roots-Transmission/Οι ρίζες-Μετάδοση» του χορογράφου Καντέρ Ατού και της ομάδας Accrorap. Στις 8.15 μ.μ. και στις 9 μ.μ. αντίστοιχα. Πειραιώς 260.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή