ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Εννέα χορεύτριες με και χωρίς κινητική αναπηρία και προβλήματα όρασης συμμετέχουν στην παράσταση «Clear Midnight», σε χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου, που παρουσιάζεται έως τις 9 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

Εμπνευσμένη από τον ξυλοδαρμό ενός αγωνιστή του ’21 επειδή δεν μπορούσε να χορέψει βαλς, η κωμωδία του Ανδρέα Στάικου «Ναπολεοντία» παρουσιάζεται στο θέατρο Αλεξάνδρεια, σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά. Παίζουν οι Μιχάλης Μαρκάτης, Βίκυ Μαραγκάκη, Ιζαμπέλα Φούλοπ, Χάρης Γρηγορόπουλος και η σκηνοθέτις. Στις 8.45 μ.μ. Σπάρτης 14.

Με μια εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων ολοκληρώνεται σήμερα, στις 7 μ.μ., ο κύκλος διαδικτυακών ομιλιών «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» του Megaron Plus και του Σωματείου «Διάζωμα». Θα μιλήσουν ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Γιάννης Χουλιαράς και η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας, Γεωργία Πλιάκου. Περισσότερα στο megaron.gr.

Η έκθεση των Δημήτρη Αντωνίτση και Απόστολου Καρακατσάνη με τίτλο «Φάντασμα στη μηχανή» παρουσιάζεται από σήμερα έως τις 3 Ιουλίου στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ. Από τις 11 π.μ. Ακαδημίας 6.

Εργα των Ντομένικο Παλαντίνο, Τομ Φίλιπς, Πάολο Μπαρμπιέρι, Εμιλιάνο Πόντσι και Μόνικα Μπάισνερ, εμπνευσμένα από τη «Θεία Κωμωδία», περιλαμβάνει η έκθεση «Δάντης ο υπερσύγχρονος – Ο Δάντης εικονογραφημένος στον κόσμο, 1983-2021» που παρουσιάζεται έως τις 30 Ιουνίου στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών με αφορμή την επέτειο των 700 χρόνων από τον θάνατο του Ιταλού ποιητή. Από τις 4 μ.μ. Πατησίων 47.