Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα χορεύτριες με και χωρίς κινητική αναπηρία και προβλήματα όρασης συμμετέχουν στην παράσταση «Clear Midnight», σε χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου, που παρουσιάζεται έως τις 9 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

Εμπνευσμένη από τον ξυλοδαρμό ενός αγωνιστή του ’21 επειδή δεν μπορούσε να χορέψει βαλς, η κωμωδία του Ανδρέα Στάικου «Ναπολεοντία» παρουσιάζεται στο θέατρο Αλεξάνδρεια, σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά. Παίζουν οι Μιχάλης Μαρκάτης, Βίκυ Μαραγκάκη, Ιζαμπέλα Φούλοπ, Χάρης Γρηγορόπουλος και η σκηνοθέτις. Στις 8.45 μ.μ. Σπάρτης 14.

Με μια εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων ολοκληρώνεται σήμερα, στις 7 μ.μ., ο κύκλος διαδικτυακών ομιλιών «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» του Megaron Plus και του Σωματείου «Διάζωμα». Θα μιλήσουν ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Γιάννης Χουλιαράς και η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας, Γεωργία Πλιάκου. Περισσότερα στο megaron.gr.

Η έκθεση των Δημήτρη Αντωνίτση και Απόστολου Καρακατσάνη με τίτλο «Φάντασμα στη μηχανή» παρουσιάζεται από σήμερα έως τις 3 Ιουλίου στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ. Από τις 11 π.μ. Ακαδημίας 6.

Εργα των Ντομένικο Παλαντίνο, Τομ Φίλιπς, Πάολο Μπαρμπιέρι, Εμιλιάνο Πόντσι και Μόνικα Μπάισνερ, εμπνευσμένα από τη «Θεία Κωμωδία», περιλαμβάνει η έκθεση «Δάντης ο υπερσύγχρονος – Ο Δάντης εικονογραφημένος στον κόσμο, 1983-2021» που παρουσιάζεται έως τις 30 Ιουνίου στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών με αφορμή την επέτειο των 700 χρόνων από τον θάνατο του Ιταλού ποιητή. Από τις 4 μ.μ. Πατησίων 47.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή