Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Ι. Σούρλα «Μαργαρίτα Μπασδέκη. Η ηρωίδα του Πηλίου» διοργανώνουν στις 6 μ.μ. το βιβλιoπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Παπαζήση. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η παρουσίαση θα προβληθεί από τα κοινωνικά δίκτυα του Ιανού. 

Με τις «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, ερμηνευμένες σε όργανα εποχής, εγκαινιάζουν απόψε το πρόγραμμα του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου. Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Γραμμένο το 1826 ως μανιφέστο προς τους Φιλέλληνες, το θεατρικό έργο της Ευανθίας Καΐρη «Νικήρατος» παρουσιάζεται με τη μορφή αναλογίου στις 7.30 μ.μ. από το Μουσείο Φιλελληνισμού και τους μαθητές του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τα κοινωνικά δίκτυα του Μουσείου. 

Οι εκδόσεις Μικρή Αρκτος και το Café του Νομισματικού Μουσείου παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Κουτσουρέλη «Τι είναι και τι δεν είναι η ποίηση». Με τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι Θεοδόσης Βολκόφ και Ηλίας Μαλεβίτης. Στις 7.30 μ.μ., Πανεπιστημίου 12.

Μελωδίες των Βάιλ, Πόρτερ, Λένον, Πιοβάνι, Χατζιδάκι, Λοΐζου κ.ά. θα ερμηνεύσει απόψε στο Θέατρο Κήπου η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον μαέστρο Μίλτο Λογιάδη. Συμμετέχουν ο Δώρος Δημοσθένους και η Αλεξάνδρα Σιετή. Στις 9 μ.μ., Τσιμισκή 153.

Με μια συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, που θα μεταδοθεί και μέσω live streaming, ανοίγει απόψε τις μουσικές εκδηλώσεις της η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα στο athens-technopolis.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή