Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο του Δημήτρη Δ. Αρβανιτάκη «Η αγωγή του πολίτη. Η γαλλική παρουσία στο Ιόνιο (1797-1799) και το έθνος των Ελλήνων» παρουσιάζουν διαδικτυακά στις 7.30 μ.μ. οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και το περιοδικό «Τα Ιστορικά». Θα μιλήσουν οι ιστορικοί Νίκος Καραπιδάκης, Αντώνης Λιάκος και ο συγγραφέας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι των εκδόσεων στο YouTube.

Υπό τον γενικό τίτλο «Summer in the city» ξεκινούν απόψε στο Θέατρο Αλσος οι φετινές παραστάσεις της «Ταράτσας του Φοίβου», με τον Φοίβο Δεληβοριά και τους συνεργάτες του να υποδέχονται ως πρώτο καλεσμένο τον Κωστή Μαραβέγια. Στις 8.45 μ.μ. Ευελπίδων 4.

Η έκθεση «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. O Αγώνας στη Θάλασσα» παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Ευγενίδου, σε συνδιοργάνωση με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Πληροφορίες για κρατήσεις στο eef.edu.gr. Από τις 12 το μεσημέρι, Συγγρού 387.

Μια αυτοσχεδιαστική παράσταση stand up comedy, με τίτλο «Κάψε το Σενάριο Reloaded», παρουσιάζουν από σήμερα και για δύο ακόμα Πέμπτες στον χώρο Lunar Space του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος. Στις 9.30 μ.μ. Πειραιώς 254.

Συνδυάζοντας την ακροβασία με τον σύγχρονο χορό, αλλά και το τσίρκο με την τέχνη του θεάτρου, η ομάδα «κι όμΩς κινείται» παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών το έργο «9.25», ένα καίριο σχόλιο για τη διαρκή κίνηση της εποχής και τον σύγχρονο άνθρωπο που δεν προλαβαίνει να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει. Ερμηνεύουν οι Νώντας Δαμόπουλος, Αντιγόνη Λινάρδου, Νίκος Μάνεσης και Χριστίνα Σουγιουλτζή. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή