ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Ενα αφιέρωμα στον Νίκο Τριανταφυλλίδη, συναυλίες με τους Bazooka και Honeybadger, καθώς και προβολές των ταινιών «Don’t Go Gentle: A Film About Idles» (2020) και «Η εποχή της άρνησης του θανάτου» (2020) περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα του Gimme Shelter Film Festival που ολοκληρώνεται αύριο στην Τεχνόπολη. Από τις 8 μ.μ. Πειραιώς 100.

Με έργα από το σύνολο της εβδομηντάχρονης καλλιτεχνικής πορείας του, η αναδρομική έκθεση του Ανδρέα Βουρλούμη «Το αργό βέλος της ομορφιάς» παρουσιάζεται στην γκαλερί Σκουφά έως τις 3 Ιουλίου. Από τις 10.30 π.μ. Σκουφά 4.

Μια συναυλία με τον μαέστρο Ζούμπιν Μέτα, τον βιολονίστα Πίνχας Ζούκερμαν και την Ορχήστρα του Φλωρεντινού Μουσικού Μαΐου, σε έργα του Γιοχάνες Μπραμς, παρουσιάζει τη Δευτέρα στο Ηρώδειο το Μέγαρο Μουσικής. Στις 9 μ.μ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Με το έργο «Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, συνεχίζεται τη Δευτέρα, στις 9 μ.μ., η σειρά εκπομπών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 «Πλατεία Θεάτρου». Ερμηνεύουν οι Γιώργος Χρυσοστόμου, Θάνος Λέκκας και Θανάσης Δήμου. Λεπτομέρειες στο athina984.gr.

Εμπνευσμένη από τον θρύλο του χορού του Ζαλόγγου, η παράσταση χορού «Free at last: Rerooted» του ντουέτου «Δανάη & Διονύσιος» παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ερμηνεύουν οι Ιουλία Ζαχαράκη, Δάφνη Αντωνιάδου, Ειρήνη Δασκαλάκη, Ναταλία Μπάκα, Εμμανουέλα Πεχυνάκη και Δανάη Δημητριάδη. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

Με τα ερωτήματα που προκύπτουν στο κατώφλι της εφηβείας καταπιάνεται η νεανική παράσταση χορού «Move more morph it» της Αννα Κονιέτσκι, που παρουσιάζεται μέχρι και τη Δευτέρα στο Ιδρυμα Γουλανδρή, στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν και στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Ερμηνεύει η Σάρα Χούμπι. Πληροφορίες στα goulandris.gr, [email protected] και [email protected]