ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Γραμμή του ορίζοντος» του Χρήστου Βακαλόπουλου, η ομαδική έκθεση «Κάμιρος. Eνα πλοίο με πορτοκαλιά φουγάρα», σε επιμέλεια της Δήμητρας Λιάκουρα, παρουσιάζεται στον χώρο της Εταιρείας Θεάτρου «Θέρος». Από τις 5 μ.μ. Ιθάκης 32.

Μια βραδιά με feel good μελωδίες, soul ενέργεια και χρώμα Καραϊβικής, όπως αποτυπώθηκαν και στο πρόσφατο άλμπουμ τους «Paint Everything White», παρουσιάζουν απόψε στον Κήπο του Μεγάρου η Sugahspank!, ο Blend Mishkin και οι Roots Evolution. Στις 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η πολυμεσική εγκατάσταση «The Feel. Backstage» του φωτογράφου Τάσου Βρεττού, που καταγράφει τη ζωή καλλιτεχνών της clubbing περφόρμανς και της BDSM σκηνής, καθώς και του ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβισμού, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών έως τις 31 Ιουλίου. Κατάλληλη για άνω τον 18. Από τις 7 μ.μ. Πειραιώς 260.

Ο συγγραφέας Χρήστος Αρμάντο Γκέζος υπογράφει απόψε, στον Ιανό, το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Χάθηκε βελόνι» (εκδ. Μεταίχμιο) και συνομιλεί με τους αναγνώστες του. Στις 6 μ.μ. Σταδίου 24.

Μια έκθεση με έργα του εικαστικού Δανιήλ Παναγόπουλου, υπό τον τίτλο «Η ωρίμανση», παρουσιάζει από σήμερα και έως τις 6 Σεπτεμβρίου η γκαλερί Roma. Κρατήσεις στο 213-03.58.344. Από τις 10 π.μ. Ρώμα 5.

Ο βιρτουόζος Τυνήσιος ουτίστας και συνθέτης Ανουάρ Μπραχέμ ανεβαίνει με το κουαρτέτο του στη σκηνή του Ηρωδείου για ένα μουσικό πρόγραμμα με παλαιότερες δημοφιλείς μελωδίες του, αλλά και με νέες συνθέσεις και διασκευές, που συνδυάζουν την παραδοσιακή και την κλασική αραβική μουσική με την τζαζ. Στις 9 μ.μ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.