Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «New Alphabet School», οι συγγραφείς Φρεντ Μότεν και Στέφανο Χάρνεϊ και η καλλιτεχνική κολεκτίβα Ruangrupa μιλούν στο Ινστιτούτο Γκαίτε για την επιρροή της αυτοοργανωμένης συλλογικής παραγωγής στις δημόσιες πρα-κτικές κοινωνικού αυτοσχεδιασμού. Συμμετοχές στο [email protected]. Στις 7 μ.μ., Ομήρου 14-16.

Ο πιανίστας Ντανιίλ Τρίφονοφ ανεβαίνει στη σκηνή του Ηρωδείου όπου θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, καθώς και σε έργα Σοστακόβιτς και Κουμεντάκη. Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τον Χρήστο Νικολόπουλο, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Φώτη Σιώτα και την Ιουλία Καραπατάκη υποδέχονται ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του στην αποψινή «Ταράτσα του Φοίβου» στο θέατρο «Αλσος». Στις 8.45 μ.μ., Ευελπίδων 4.
Η παράσταση «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια και με τον Γιάννη Μπέζο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Βράχων. Συμπρωταγωνιστούν οι Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη, Μάιρα Γραβάνη κ.ά. Στις 9.30 μ.μ., οδός Ταταούλων.

Καλλιτεχνικά έργα που εμπνέονται από την τεχνητή νοημοσύνη, όχι ως μελλοντική πιθανότητα, αλλά ως καθημερινή πραγματικότητα, περιλαμβάνει η έκθεση «You and AI» που παρουσιάζεται έως τις 18 Ιουλίου από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Από τις 5 μ.μ., Πεδίον του Αρεως.

Κεραμικά γλυπτά, φωτογραφίες, 3D εκτυπώσεις, έργα εικονικού σχεδιασμού, βίντεο και εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν από δεκαπέντε εικαστικούς στη διάρκεια της πανδημίας περιλαμβάνει η έκθεση «EMERGEncy» που παρουσιάζεται έως τις 2 Ιουλίου στο Sealed Earth Ceramic Art Studio and Gallery. Από τις 11 π.μ., Ερεχθείου 22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή