Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προερχόμενοι από 40 και πλέον χώρες, οι μουσικοί της El Sistema Greece Youth Orchestra και της El Sistema Greece Youth Choir φιλοξενούνται από το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο τη Δευτέρα, σε μια σύμπραξη με την μπάντα Roots Evolution του παραγωγού, μουσικού και dj Blend Mishkin. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Την αναδρομική έκθεση «Η ευγένεια του απέριττου», με έργα του ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη, παρουσιάζει στην Aνδρο από αύριο και μέχρι τον Οκτώβριο το Iδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Από τις 11 π.μ., Χώρα Aνδρου.

Βασισμένο σε μια πολυμεσική δημιουργία του Μάνθου Σαντοριναίου και σε έναν συνδυασμό της επιστημονικής έρευνας με την καλλιτεχνική αφήγηση, το θεατρικό έργο «“Βοηθώντας την Επανάσταση, στηρίζοντας τη δημιουργία Ελληνικού κράτους. Από τις άγνωστες ιστορίες του 1821”. Από το όραμα στον νόμο», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου, παρουσιάζεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 256.

Στο πλαίσιο του Upstairs Sessions, ο Βαγγέλης Γερμανός ανεβαίνει την Κυριακή στη σκηνή της Ταράτσας του Gazarte, για μια εμφάνιση με τραγούδια από τις πρώτες του κυκλοφορίες μέχρι σήμερα. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.

Ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης τη συναυλία «Πρελούδιο στον έρωτα», με δικές του συνθέσεις και με διασκευές σε έργα των Eνιο Μορικόνε, Νίνο Ρότα, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Sting, Beatles και Rolling Stones. Στις 9 μ.μ., Γαρδίκη και Σμόλικα.

Διαθέσιμο διαδικτυακά μέχρι και την Κυριακή θα είναι το ντοκιμαντέρ της δημοσιο-γράφου Μαριάννας Κακαουνάκη με τίτλο «Αόρατοι», που συμμετέχει στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ταινία αφηγείται τις ιστορίες των μελών μιας τουρκικής κοινότητας που διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Περισσότερα στο filmfestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή