ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Εμπνευσμένη από το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, η «Oπερα ποδοσφαίρου», σε μουσική σύνθεση και «ζωντανή περιγραφή» του Λευτέρη Βενιέρη και μουσική διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου, παρουσιάζεται μέχρι σήμερα από το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Λιμπρέτο: Γκέρχιλντ Στάινμπουχ. Σκηνοθεσία: Sofia Simitzis. Ερμηνεύουν οι Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Διονύσης Μελογιαννίδης, Διονύσης Τσαντίνης και Ειρήνη Τζανετουλάκου. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

Μια οπτικοακουστική εμπειρία, που συνδέει την εικαστική τέχνη, τη μουσική και την επιστήμη, θα παρουσιάσει απόψε στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, ο Βρετανός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και dj Μαξ Κούπερ. Στις 9 μ.μ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συνδυάζοντας την τεχνική της «εμψυχωμένης κούκλας» με στοιχεία μιμικής τέχνης και αφηγηματικού θεάτρου, η παράσταση «Αγαλματάκια ακούνητα… μέρα ή νύχτα;», μια αστυνομική ιστορία αγάπης για μικρούς και μεγάλους, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κυριακής Δοξαρά, παρουσιάζεται στον κινηματογράφο «ΑΒ», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων. Στις 9 μ.μ. Θεοτοκοπούλου 34.

Με το έργο «Εις δόξαν: Γάλλος φιλέλληνας στρατιωτικός», ξεκινούν σήμερα από το Νομισματικό Μουσείο τα «Περιηγητικά» του Κωνσταντίνου Χατζή, μια σειρά μουσικών αφηγήσεων ξένων περιηγητών για την Ελληνική Επανάσταση που παρουσιάζει σε ιστορικούς εξωθεατρικούς χώρους η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ερμηνεύει η Αγλαΐα Παππά. Στις 7.30 μ.μ. Πανεπιστημίου 12.

Η γκαλερί Καλφαγιάν εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Ελληνοαιγύπτιας εικαστικού Φαρίντα ελ Γκαζάρ με τίτλο «Both Sides Of The Moon» και με έργα φιλοτεχνημένα στην περίοδο της καραντίνας, στα οποία η Αθήνα πρωταγωνιστεί ως alter ego της δημιουργού. Στις 6 μ.μ. Χάρητος 11.