Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπνευσμένη από το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, η «Oπερα ποδοσφαίρου», σε μουσική σύνθεση και «ζωντανή περιγραφή» του Λευτέρη Βενιέρη και μουσική διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου, παρουσιάζεται μέχρι σήμερα από το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Λιμπρέτο: Γκέρχιλντ Στάινμπουχ. Σκηνοθεσία: Sofia Simitzis. Ερμηνεύουν οι Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Διονύσης Μελογιαννίδης, Διονύσης Τσαντίνης και Ειρήνη Τζανετουλάκου. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

Μια οπτικοακουστική εμπειρία, που συνδέει την εικαστική τέχνη, τη μουσική και την επιστήμη, θα παρουσιάσει απόψε στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, ο Βρετανός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και dj Μαξ Κούπερ. Στις 9 μ.μ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συνδυάζοντας την τεχνική της «εμψυχωμένης κούκλας» με στοιχεία μιμικής τέχνης και αφηγηματικού θεάτρου, η παράσταση «Αγαλματάκια ακούνητα… μέρα ή νύχτα;», μια αστυνομική ιστορία αγάπης για μικρούς και μεγάλους, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κυριακής Δοξαρά, παρουσιάζεται στον κινηματογράφο «ΑΒ», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων. Στις 9 μ.μ. Θεοτοκοπούλου 34.

Με το έργο «Εις δόξαν: Γάλλος φιλέλληνας στρατιωτικός», ξεκινούν σήμερα από το Νομισματικό Μουσείο τα «Περιηγητικά» του Κωνσταντίνου Χατζή, μια σειρά μουσικών αφηγήσεων ξένων περιηγητών για την Ελληνική Επανάσταση που παρουσιάζει σε ιστορικούς εξωθεατρικούς χώρους η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ερμηνεύει η Αγλαΐα Παππά. Στις 7.30 μ.μ. Πανεπιστημίου 12.

Η γκαλερί Καλφαγιάν εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Ελληνοαιγύπτιας εικαστικού Φαρίντα ελ Γκαζάρ με τίτλο «Both Sides Of The Moon» και με έργα φιλοτεχνημένα στην περίοδο της καραντίνας, στα οποία η Αθήνα πρωταγωνιστεί ως alter ego της δημιουργού. Στις 6 μ.μ. Χάρητος 11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή