ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Ενα πρόγραμμα που καλύπτει την καλλιτεχνική του πορεία από το 1980 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου άλμπουμ του, «The Gaze of the West», θα παρουσιάσει από τη σκηνή της Τεχνόπολης ο Βέλγος συνθέτης Βιμ Μέρτενς. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 100.

Η χορογράφος Λενιώ Κακλέα παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών το έργο «Age of Crime», που διερευνά το πώς η συγκρότηση ενός έθνους αποκαθαρμένου από τις επιρροές της Τουρκοκρατίας και αναγεννημένου σύμφωνα με τις προσδοκίες της Δύσης θεμελιώθηκε πάνω σε βίαιους αποκλεισμούς. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

Οι εκδόσεις Κάκτος και τα καταστήματα Public παρουσιάζουν διαδικτυακά, στις 7 μ.μ., το βιβλίο του Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας «Γιάννης Αντετοκούνμπο – Γράφοντας ιστορία». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Σκουντής και Ρήγας Δάρδαλης. Περισσότερα στο blog.public.gr/ekdiloseis.

Συμφωνικούς ήχους, δυναμικά κρουστά, εντυπωσιακά visuals, αλλά και τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «S16», θα περιλαμβάνει η συναυλία του Γάλλου συνθέτη, σκηνοθέτη μουσικών βίντεο και γραφίστα Woodkid στο Ηρώδειο. Στις 9 μ.μ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Θέατρο Δάσους την «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου και μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα. Παίζουν οι Εμιλυ Κολιανδρή, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Καύκας, Εφη Σταμούλη κ.ά. Στις 9.15 μ.μ. Δάσος Σέιχ Σου.

Είκοσι χρόνια συνεργασίας, μουσικού πειραματισμού, αλλά και φιλίας, θα διατρέξουν με την αποψινή συναυλία τους στο Βεάκειο ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης. Στα πλήκτρα, ο Ηλίας Μπαγλάνης. Στις 9 μ.μ. Ηρακλείου 13.