Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισλανδός πολυοργανίστας, συνθέτης και παραγωγός Ολαφουρ Αρναλντς ανεβαίνει στη σκηνή του Ηρωδείου για μια συναυλία που συνδυάζει την ατμοσφαιρική ηλεκτρονική ποπ με τις νεοκλασικές, μινιμαλιστικές συνθέσεις από έγχορδα και πλήκτρα. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οι εκδόσεις ΚΨΜ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Σπύρου Γραμμένου με τίτλο «Ιστορίες του Χόρχε». Αποσπάσματα του βιβλίου θα αναγνώσουν οι ηθοποιοί Σταύρος Σβίγκος και Ναταλί Τσάβεζ και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Βάγιας. Στις 8.30 μ.μ., Κιάφας και Ακαδημίας.

Η ομαδική έκθεση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «Οικειότητα: Μια σύγχρονη τυραννία», που φέρνει σε απευθείας διάλογο το σινεμά και τα εικαστικά μέσα από τα έργα δώδεκα Ελλήνων καλλιτεχνών, παρουσιάζεται στην The Project Gallery, σε επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη. Από τις 12 το μεσημέρι, Νορμανού 3.

Φτιαγμένη από μια πολυμορφική ομάδα επαγγελματιών, με και χωρίς αναπηρία, η μουσική κωμωδία «Του έρωτα και της ψυχής» παρουσιάζεται στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Σκηνοθεσία και δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος. Στις 9.15 μ.μ., Παλαιών Πατρών Γερμανού και Σωτηριάδου.

Οι Human Touch, το δημοφιλές συγκρότημα των Ντέιβιντ Λιντς, Σταύρου Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου, παρουσιάζουν στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος μια συναυλία με κομμάτια από τη μακρόχρονη πορεία τους, διασκευές και αυτοσχεδιασμούς. Στις 9 μ.μ., Λ. Συγγρού 364.

Η έκθεση «Για μια φλόγα που καίει. Αρχαιότητες και μνήμη, Θεσσαλονίκη – Μακεδονία [1821-2021]» εγκαινιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Στις 8.30 μ.μ., Μανόλη Ανδρόνικου 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή