ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Στην πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας τραγωδίας, ο Γιάννης Κακλέας παρουσιάζει στην Επίδαυρο τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά. Πρωταγωνιστούν οι Αρης Σερβετάλης, Μαίρη Μηνά, Πάνος Βλάχος, Αιμιλιανός Σταματάκης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του και αποσπάσματα από το καινούργιο του άλμπουμ θα παρουσιάσει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής ο Theodore, μαζί με τη νέα του μπάντα και με τη συνοδεία εγχόρδων και πνευστών. Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Ο πιανίστας της τζαζ Γιάννης Παπαδόπουλος παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το έργο «Fourth Stream Music», ένα ιδιότυπο κράμα κλασικής μουσικής, τζαζ, ποστ ροκ και ελεκτρόνικα. Στις 11 μ.μ., Πειραιώς 260.

Μια τιμητική εκδήλωση για τον φιλόλογο και συγγραφέα Αλέξη Πολίτη διοργανώνει η Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη» στο θέατρο «Κυδωνία», στα Χανιά. Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Πολυχρονάκης, Γιάννης Δημητρακάκης και Εμμυ Παπαβασιλείου. Στις 9.30 μ.μ., Υψηλαντών 12.

Την ταινία των Ντέιβιντ και Τζέρι Ζάκερ και Τζιμ Εϊμπραμς «Μια τρελή, απίθανη πτήση» (1980) προβάλλει το Park Your Cinema, η σειρά υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Ο Κύκλος Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζεται στη Μικρή Επίδαυρο με το έργο «γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ*, που αντλεί την έμπνευσή του από τη Μήδεια του Ευριπίδη. Σκηνοθετεί ο Γιάννος Περλέγκας. Στις 9.30 μ.μ., Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.