Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φάρσα του Μολιέρου «Το σχολείο των γυναικών», μια αρχετυπική ιστορία γυναικείας εξέγερσης σ’ ένα περιτύλιγμα αλλεπάλληλων, ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων, παρουσιάζεται μέχρι την Τρίτη από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Εκτορα Λυγίζου. Την έμμετρη μετάφραση υπογράφει η Χρύσα Προκοπάκη. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260.

Παλιότερα και ολοκαίνουρια τραγούδια από τον επικείμενο δίσκο της, που ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή πολλών επαγγελματιών του πολιτισμού, θα ερμηνεύσει τη Δευτέρα στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής η Πέννυ Μπαλτατζή με τη νέα της μπάντα. Συμμετέχει ο Ελληνοβρετανός D3lta. Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Ο κοντραμπασίστας Μιχάλης Σιγανίδης ανεβαίνει τη Δευτέρα στην ταράτσα του Gazarte για να παρουσιάσει μαζί με το μουσικό σχήμα «Συγκρότημα Λαμπράκη» κομμάτια από όλη του τη δισκογραφία, αυτοσχεδιασμούς καθώς και υλικό από τον επερχόμενο δίσκο του. Στις 9 μ.μ., Βουτάδων 34.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου που αφηγείται τον έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα και του Ιωνα Δραγούμη, η παράσταση «Ιστορία χωρίς όνομα» παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως το τέλος του μήνα, στο Faliro Summer Theater. Σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης. Στις 9.15 μ.μ., Μωραϊτίνη 2.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», η ομάδα «Νοσταλγία» παρουσιάζει τη Δευτέρα τη νουβέλα του Φώτη Κόντογλου «Πέδρο Καζάς». Σκηνοθετεί ο Γιώργος Σίμωνας. Ερμηνεύουν οι Σοφία Κουλουκούρη, Φώτης Λαζάρου και Ελενα Μεγγρέλη. Στις 9.30 μ.μ., Κάστρο Λαμίας.

Η τραγουδίστρια, πιανίστρια και συνθέτρια Ταμούζ Νισίμ και ο κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Νάζος παρουσιάζουν σήμερα και αύριο στο Jazzét Café μια συναυλία με μουσικές στιγμές από την κοινή μουσική τους πορεία. Κρατήσεις στο 210-58.15.626. Στις 9.30 μ.μ., Καραϊσκάκη 99.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή