ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Με έργα που δίνουν έμφαση στη φόρμα και στο χρώμα, η ατομική έκθεση της εικαστικού Κατερίνας Σάρρα στην γκαλερί Αντωνοπούλου ολοκληρώνεται αυτή την Παρασκευή. Κρατήσεις στο 210-32.14.994. Από τις 2 μ.μ., Αριστοφάνους 20. 

Πορτογαλικά και ισπανικά τραγούδια, jazz standards και ελληνικά κομμάτια που έχουν ταυτιστεί με τη φωνή της θα ερμηνεύσει η Eλλη Πασπαλά στον Κήπο του Μεγάρου. Μαζί της ο σαξοφωνίστας Ντέιβιντ Λιντς και ο πιανίστας Τάκης Φαραζής. Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια «Amy» (2015), με θέμα τη σύντομη ζωή, τη λαμπερή καριέρα και το τραγικό τέλος της Eϊμι Γουάινχαουζ, προβάλλει σήμερα το Park Your Cinema Docs του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή παρουσιάζεται στο θέατρο Αλσους Ηλιούπολης, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Ερμηνεύουν οι Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Ντόρα Μακρυγιάννη κ.ά. Στις 9.30 μ.μ., Γαρδίκη και Σμόλικα.

Με στόχο να αποδώσει τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, το έργο «Alma de la rosa» της Χρύσας Κοντογεωργοπούλου παρουσιάζεται από την κοινότητα τέχνης «Πράξις» στον κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Καπελώνη. Ερμηνεύουν οι Ιωάννα Λαπέα και Βασιλική Πέτρου. Στις 9 μ.μ., Σπάρτης 14.

Μια στάση στο θέατρο Πέτρας πριν από την καλοκαιρινή του περιοδεία σε ελληνικές πόλεις θα κάνει ο «Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη κ.ά. Στις 9.30 μ.μ., Τέρμα 25ης Μαρτίου.