Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, ξεκινάει αύριο με τη συναυλία «1821-2021: 200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα» που θα δώσουν τα Σύνολα Πνευστών της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με τη Μεικτή Χορωδία και τη Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας. Στις 9 μ.μ., Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας.
Η Φωτεινή Βελεσιώτου ανεβαίνει τη Δευτέρα στη σκηνή του Faliro Summer Theater για μια συναυλία με τραγούδια που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού αλλά και με παλιά κομμάτια αγαπημένων συνθετών. Μαζί της ο Βασίλης Προδρόμου. Στις 9.15 μ.μ., Μωραϊτίνη 2.

Με τους αριστοφανικούς «Ιππείς» του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, συνεχίζεται απόψε το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στέλιος Ιακωβίδης, Κώστας Κόκλας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Πάνος Μουζουράκης, Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Χαρίσης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Το Athens Photo World, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, από αύριο μέχρι την 31η Αυγούστου, την έκθεση «As I was Dying» του Ιταλού φωτογράφου και μέλους του διεθνούς πρακτορείου Magnum, Πάολο Πελεγκρίν. Από τις 9 π.μ., Συγγρού 364.

Ο πιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης και ο κοντραμπασίστας Κίμων Καρούτζος συναντούν απόψε στη σκηνή του Jazzét Café τον ντράμερ Φραντσέσκο Τσινίλιο, για μια μουσική βραδιά με τζαζ κομμάτια και αυτοσχεδιασμούς. Κρατήσεις στο 210-58.15.626. Στις 9.30 μ.μ., Καραϊσκάκη 99.

Εμπνευσμένη από την προφητική μανία, τους χρησμούς και το τελετουργικό της Πυθίας, η χοροθεατρική παράσταση «Πυθία – Ο χορός της προφητείας», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη, χορογραφία των Ελένης Χατζηγεωργίου και Σάρα Τοσκάνο και μουσική του Βασίλειου Οικονομίδη, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών. Στις 9.15 μ.μ., Ρωμαϊκή Αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή