Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή παρουσιάζεται αύριο στο 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων, από την ομάδα Σημείο Μηδέν και τον σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο. Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Στο πλαίσιο του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», ο Θέμελης Γλυνάτσης παρουσιάζει σήμερα και αύριο την πρώτη πράξη της «Βαλκυρίας» του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Ερμηνεύουν οι Χρήστος Κεχρής, Αφροδίτη Πατουλίδου, Τάσος Αποστόλου και Παναγιώτης Ευαγγελίδης. Στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου. Στις 9.30 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης.

Ο Ορφέας Περίδης και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης ανεβαίνουν με τις κιθάρες τους στη σκηνή του Faliro Summer Theater για μία συναυλία με τραγούδια δικά τους αλλά και αγαπημένα ακούσματα από την ελληνική μουσική σκηνή. Στις 9.15 μ.μ., Μωραϊτίνη 2.

Πτυχές της προεπαναστατικής κοινωνίας των Κυκλάδων, ενός χώρου ζυμώσεων που διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις για την Ελληνική Επανάσταση, αναδεικνύουν τα αντικείμενα της έκθεσης «Το αρχιπέλαγος φλέγεται» που διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και ο Δήμος Μυκόνου. Από τις 9 μ.μ., Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου.

Μουσική από τις χώρες καταγωγής τους θα ερμηνεύσουν τα μέλη του πολυπολιτισμικού κουαρτέτου «Sebun Seven Seas» στην αποψινή τους συναυλία στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου. Στις 8.30 μ.μ., αύλειος χώρος Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου, Μεστά Χίου.

Με τους αριστοφανικούς «Ιππείς» του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, συνεχίζεται απόψε το 7ο Φεστιβάλ Δάσους. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στέλιος Ιακωβίδης, Κώστας Κόκλας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Πάνος Μουζουράκης, Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Χαρίσης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Δάσος Σέιχ Σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή