Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Ελένη» του Ευριπίδη, η συμμετοχή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παρουσιάζεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου και μετάφραση Παντελή Μπουκάλα. Ερμηνεύουν οι Εμιλυ Κολιανδρή, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Καύκας κ.ά. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Η παράσταση «Από τον Ομηρο στον Δάντη και τον Φώσκολο: Η θεία μουσική διαμέσου της αρχαιοελληνικής μυθολογίας» παρουσιάζεται στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, μαζί με την καντάτα «Ψυχή αιώνια» του Ιωσήφ Βαλέτ και μια σύνθεση του Γιάννη Δροσίτη. Διεύθυνση ορχήστρας, Νίκος Ευθυμιάδης. Αφηγητής ο ηθοποιός Γιάννης Στόλλας. Στις 9 μ.μ., Φανάρι Καρδίτσας.

Την ταινία του Μάθιου Γουόρτσας «Pride» (2014) προβάλλει το Park Your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Εξερευνώντας πτυχές της αρχαίας και της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας, καθώς και την προσωπική του μυθολογία, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης παρουσιάζει σήμερα και αύριο στη Μικρή Επίδαυρο το έργο «Ευριπίδης του Ευριπίδη». Στις 9.30 μ.μ., Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Σουίτες των Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και μια δημιουργία ενός εκπροσώπου της νέας γενιάς Ελλήνων συνθετών, του Κωνσταντίνου Γρηγορίου, θα ερμηνεύσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Βράνου. Στις 9.30 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή