Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Γιώργου Νανούρη με τους Μιχάλη Σαράντη, Λένα Παπαληγούρα, Χάρι Αλεξίου, Νίκο Ψαρρά κ.ά., κάνει στάση απόψε στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, συνεχίζεται σήμερα με ομιλία του ακαδημαϊκού και ομότιμου καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πασχάλη Κιτρομηλίδη, με θέμα «Θεόφιλος Καΐρης: Μια οδύσσεια ιδεών». Στο ανοιχτό θέατρο της Χώρας στην Ανδρο.

Η ομαδική έκθεση «Bums» σε επιμέλεια της κολεκτίβας SKIP Gallery παρουσιάζεται στην γκαλερί Δύο Χωριά, έως τις 15 Αυγούστου. Μύκονος. 
Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών παρουσιάζεται μια ξεχωριστή έκθεση του Μουσείου Μπενάκη. Η έκθεση «Dress like a Greek – Ντύσου σαν Ελληνας» σχεδιάστηκε με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και τη μεγάλη επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά» στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138.

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας φιλοξενεί μια σημαντική συλλογή σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Δίπλα στη Μεγάλη Χάρτα του Ρήγα, στη λήκυθο με την ταριχευμένη καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη, ανάμεσα στις προσωπογραφίες ιστορικών μορφών με τα όπλα και τις φορεσιές τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ΙΑΜΥ «ήρωες» 33 γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών από τη συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Διάρκεια έως τις 31 Αυγούστου. 

Η «Ελένη» του Ευριπίδη, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου, παρουσιάζεται αύριο βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, στις 9 μ.μ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή