Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς κοινό και με απευθείας μεταδόσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινάει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «Ανω» στη Σύρο, στις 25 Αυγούστου. Η πρώτη και η τελευταία συναυλία του φεστιβάλ θα προβληθούν ζωντανά σε ανοιχτούς χώρους του νησιού (ξενοδοχείο «Ολύμπια», Φοίνικας και προαύλιο Ενυδρείου, Κίνι). 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων παρουσιάζει την έκθεση «Θηραϊκές τοιχογραφίες – Ο θησαυρός του προϊστορικού Αιγαίου». Πολλές από τις τοιχογραφίες εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό, ενώ το σύνολό τους παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον τόπο προέλευσής τους, τη Θήρα. Εως 30/8, Σαντορίνη. 

Τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, σκηνοθετεί η Νικαίτη Κουντούρη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Πρωταγωνιστούν οι Ακης Σακελλαρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ιωάννα Παππά, Δημήτρης Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Στις 9 μ.μ.

Οι «Ορνιθες» του Αριστοφάνη παρουσιάζονται στο θέατρο της Αλεξανδρούπολης «Αλτιναλμάζη», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Πρωταγωνιστούν οι Ταξιάρχης Χάνος και Γιάννης Σαμψαλάκης. Στις 9 μ.μ.

Η παράσταση – ντοκουμέντο «Το Ναύπλιο και οι φυλακές του», σε σύλληψη και σκηνοθεσία Γιασεμής Κηλαηδόνη, παρουσιάζεται στο Φρούριο του Παλαμηδίου. Το έργο βασίζεται σε μαρτυρίες κρατουμένων, ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα που καλύπτουν την περίοδο από το 1830 έως το 1970. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Συνεχίζεται η επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά» στο Μουσείο Μπενάκη. Στην έκθεση παρουσιάζονται 1.200 αντικείμενα που αναφέρονται σε 100 χρόνια ιστορίας (1770-1870). Μπενάκη, Πειραιώς 138. Εως 11/2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή