Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη, με τον κεντρικό (γυναικείο) ρόλο να ενσαρκώνει ο Μάκης Παπαδημητρίου και πρωτότυπη μουσική που υπογράφει η Monika, ξεκινά σήμερα περιοδεία από το Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκη στο Ηράκλειο. Στις 9.15 μ.μ. για δύο παραστάσεις.

Η έκθεση φωτογραφίας του Ιταλού φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Magnum Πάολο Πελεγκρίν με τίτλο «As I was Dying» παρουσιάζεται στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΚΠΙΣΝ). Εως τις 31 Αυγούστου, από τις 9 π.μ., με δωρεάν είσοδο. Διοργανώνεται από το Athens Photo World και το ΚΠΙΣΝ, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που διοργανώνουν οι εκδόσεις Ψυχογιός με τους συγγραφείς τους και το αναγνωστικό κοινό, ο Γιάννης Καλπούζος παρουσιάζει σήμερα το νέο του μυθιστόρημα, «Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φαρσάλων και το βιβλιοπωλείο Πρότυπο. Στις 8 μ.μ., στο Βασιλί Φαρσάλων.

Οι «Ιεροί Λόγοι/Covid 19», που δημιούργησε η καλλιτέχνις Αιμιλία Παπαφιλίππου, είναι ένα εικαστικό έργο για τη Μικρή Επίδαυρο σε ανάθεση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Τοποθετεί την πανδημία στο επίκεντρο και επεξεργάζεται το σύγχρονο βίωμα με αναφορές στο κείμενο «Ιεροί λόγοι» του Αίλιου Αριστείδη. Από 4 μ.μ. έως 9 μ.μ.

Η Γκαλερί Ερση κλείνει την εικαστική σεζόν της με την έκθεση «Τα ελάχιστα», που παρουσιάζει έργα των Σπύρου Βασιλείου, Κώστα Γραμματόπουλου, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Ράνιας Καπελιάρη κ.ά. Κλεομένους 4, Κολωνάκι, έως 15/9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή