Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νεανική-εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά παρουσιάζει την «Ιλιάδα» του Ομήρου στο Αρχαίο Θέατρο Αργους. Η ομηρική μάχη αποδίδεται μέσα από μια σύγχρονη αφηγηματική τεχνική και με την αναπαραστατική γλώσσα των εφήβων. Στις 9 μ.μ.

Η ηχητική εγκατάσταση με τίτλο «Συμβίωσις» φιλοξενείται στον αρχαιολογικό χώρο Απτέρας, στα Χανιά. Πρόκειται για έργο βασισμένο στα επιτύμβια επιγράμματα, σε μια ιδιότυπη συμβίωση με τις «φωνές» από το παρελθόν. Από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Η παράσταση μουσικού θεάτρου με τίτλο «Ιατροσόφια» παρουσιάζεται απόψε και αύριο στο Ασκληπιείο, στην Κω. Η ομάδα Ραφή συμπράττει με τον συνθέτη Νίκο Γαλενιανό και την εικαστικό Μαλβίνα Παναγιωτίδη για μια μουσική παράσταση που επιθυμεί να συνδεθεί ξανά με τη μαγγανεία, το ξόρκι και το παράλογο. Στις 9 μ.μ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis 2021 έρχεται στις 26 Αυγούστου στην Καβάλα, με τις λέξεις «Κόσμος» και «Φως» σε διάφορες γλώσσες και επιγραφές να φωτίζουν τα δέντρα του Δημοτικού Κήπου, εκπέμποντας μήνυμα πολυπολιτισμικότητας και συνύπαρξης. Πλούσιες μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, ομιλίες και κινηματογραφικές προβολές συνθέτουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο αναλυτικά μπορεί να αναζητηθεί στο www.cosmopolisfestival.gr.

Η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Γιώργου Νανούρη συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας απόψε στάση στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Το σπουδαίο κείμενο του Ευριπίδη ερμηνεύεται από έναν θίασο αξιόλογων ηθοποιών όπως η Λένα Παπαληγούρα, ο Μιχάλης Σαράντης κ.ά., με τους οποίους συμπράττει η Χάρις Αλεξίου. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή