ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

i-politistiki-atzenta-tis-paraskeyis-561484591

Βασισμένη στο κείμενο της Μάγιας Τσάντε που μεταφέρει τον αρχαίο μύθο στη σύγχρονη εποχή, η παράσταση «Οιδίποδας», μια συμπαραγωγή της βερολινέζικης Σαουμπίνε και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παρουσιάζεται μέχρι και την Κυριακή στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Τόμας Οστερμάιερ. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη παρουσιάζονται από το Εθνικό Θέατρο στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Μόσχος. Πρωταγωνιστούν οι Μαρία Κατσιαδάκη, Κώστας Μπερικόπουλος, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Δάσος Σέιχ Σου.

Οι Gadjo Dilo ανεβαίνουν στην Ταράτσα του Gazarte για μια συναυλία με τον ιδιαίτερο ήχο τους, που παντρεύει την gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.

Η έκθεση φωτογραφίας «Caesura· όσο κρατάει μια ανάσα», με εικόνες ανθρώπων, τόπων και αντικειμένων από την προσφυγική κρίση του 2015-16 τις οποίες απαθανάτισε ο Δημήτρης Κοιλαλούς, παρουσιάζεται ώς τις 26 Σεπτεμβρίου στο «σχεδία home». Από τις 10 π.μ., Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Πέννυ Μπαλτατζή παρουσιάζουν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης μια συναυλία που συνδυάζει το παλιό με το νέο ελληνικό τραγούδι. Συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης. Στις 9 μ.μ., Τσιμισκή 153.

Η παράσταση «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση», σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη, ανεβαίνει στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Κρατήσεις στο 210-34.18.051. Στις 9 μ.μ., Δωρίδος 2 και Λεωφ. Ειρήνης.