Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» παρουσιάζει σήμερα και αύριο η ομάδα Life after Death, στα Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών (Κορυτσάς 39). Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές» και βασίζεται σε μαρτυρίες και πρωτότυπο κείμενο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ηλία Μαγκλίνη. Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου, Χρήστος Καπενής. Ωρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Στο πλαίσιο της εικαστικής εγκατάστασης «Ιεροί Λόγοι/Covid» στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί απόψε και ώρα 6.30 μ.μ. ένα δρώμενο ανοιχτό στο κοινό με τη συμμετοχή της δημιουργού Αιμιλίας Παπαφιλίππου. Θα παρουσιαστεί επίσης ο κατάλογος της έκθεσης. 

Ενας ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός θεσμός μάς περιμένει ξανά στην καρδιά της Αθήνας. Το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιείται στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Στο φεστιβάλ οι φίλοι του βιβλίου θα βρουν ενδιαφέρουσες προτάσεις ανάγνωσης και αγαπημένους τους συγγραφείς. Η διοργάνωση είναι ανοιχτή από τις 6 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. 

Ανοίγει αυλαία το Φεστιβάλ Κολωνού τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου με την παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου. Μέσα στην εβδομάδα θα ακολουθήσουν συναυλίες των Πετρολούκα Χαλκιά, Αρετής Κετιμέ, Βασίλη Παπακωνσταντίνου κ.ά. και η παράσταση «Κάποτε στον Βόσπορο» του Ακη Δήμου. Στο Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων και Καπανέως) και ώρα 9 μ.μ.

Η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή στο Θέατρο Νταμάρι «Αλίκη Βουγιουκλάκη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βριλησσίων την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Η θεατρική παράσταση «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρέαδη, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή