Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, ένα πολυπρόσωπο οικογενειακό και πολιτικό δράμα με επίκεντρο τον οίκο των Λαβδακιδών, παρουσιάζεται αύριο από το Εθνικό Θέατρο στο Φεστιβάλ Αισχύλεια, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου. Παίζουν οι Μαρία Κατσιαδάκη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Κώστας Μπερικόπουλος, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης κ.ά. Στις 8.30 μ.μ., Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

Μια μουσική βραδιά με ρέγκε, σκα, λάτιν, ροκ και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς παρουσιάζουν απόψε οι Locomondo στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ολοκληρώνοντας τη σειρά συναυλιών Parklife του Ιδρύματος. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Εμπνευσμένη από ιστορίες ανθρώπων που κάποια στιγμή στη ζωή τους «άκουσαν φωνές», η περφόρμανς «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης», σε πρωτότυπο κείμενο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Ηλία Μαγκλίνη και σκηνοθεσία των Βίκυς Αδάμου και Χρήστου Καπενή, παρουσιάζεται μέχρι τη Δευτέρα στα Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών. Στις 9.15 μ.μ., Κορυτσάς 39.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης ανεβαίνουν τη Δευτέρα στη σκηνή της Τεχνόπολης για μια συναυλία με αποσπάσματα από τον δίσκο τους «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» και από παλιότερες συνεργασίες τους. Συμμετέχουν οι Φώτης Σιώτας, Σοφία Ευκλείδου και Ηλίας Μπαγλάνης. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 100.

Ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή στην γκαλερί Ακρόπρωρο των Σπετσών η έκθεση με τις ακουαρέλες του Πάβλου Χαμπίδη, που αποτελούν φόρο τιμής στην ιστορία του νησιού και στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Από τις 7 μ.μ., Παλιό Λιμάνι.

Η Athens Art Book Fair, ο πρώτος θεσμός στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τις καλλιτεχνικές εκδόσεις, παρουσιάζει αυτό το Σαββατοκύριακο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης εκδόσεις καλλιτεχνικών βιβλίων, δημιουργούς εικαστικών εντύπων, φανζίν και φωτογραφικών βιβλίων, περιοδικές εκδόσεις ποίησης και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες. Από τις 11 π.μ., Φωκίωνος Νέγρη 42.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή