ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Με την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Το τελευταίο ψέμα» (1958) συνεχίζεται απόψε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το πρόγραμμα διάσωσης, ψηφιοποίησης, προβολής και μελέτης ταινιών του ελληνικού σινεμά του 20ού αιώνα με τίτλο «Χώρα, σε βλέπω». Στις 8.30 μ.μ., Πειραιώς 260.

Ο ράπερ «Εισβολέας» ανεβαίνει με την μπάντα του στη σκηνή της Τεχνόπολης για μια συναυλία με υλικό από τον νέο του δίσκο, «Ηρωες», αλλά και με παλαιότερες επιτυχίες από την πορεία του στην εγχώρια hip hop σκηνή. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 100.

Μια θεματική βραδιά αφιερωμένη στον μικρασιατικό πολιτισμό διοργανώνει απόψε το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων. Θα μιλήσει ο ιστορικός Νίκος Ανδριώτης, ενώ ομάδα χορευτών του Λυκείου των Ελληνίδων θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς. Κρατήσεις στο 210-34.18.051. Στις 7.30 μ.μ., Δωρίδος 2 και λεωφόρος Ειρήνης 14.

Ο «Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια και με τον Γιάννη Μπέζο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζεται στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. Παίζουν οι Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Κορωναίος κ.ά. Στις 9 μ.μ., Ιωαννίνων και Καπανέως.

Μια συναυλία με τραγούδια από τα δέκα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου, υπό τον τίτλο «Μια μεγάλη κλειστή θάλασσα», παρουσιάζει η Βασιλική Καρακώστα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του Μεσογειακού Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρωταγωνιστούν οι Αρης Σερβετάλης, Μαίρη Μηνά, Πάνος Βλάχος, Αιμιλιανός Σταματάκης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Γαρδίκη και Σμόλικα.