Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση «OMMA» του Γιόζεφ Νατζ, ένα ταξίδι στις πανάρχαιες ρίζες του χορού και στον βαθύτερο εαυτό, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο από την Ελευσίνα 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Φεστιβάλ Αισχύλεια. Στις 8.30 μ.μ., Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

Τραγούδια που την εκφράζουν αλλά και αγαπημένες διασκευές περιλαμβάνει η αποψινή συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη στο Θέατρο Αλσος, με τίτλο «Πάρ’ το αλλιώς». Στις 9 μ.μ., Ευελπίδων 4.

Η δεύτερη φετινή καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, ένα πολυπρόσωπο οικογενειακό και πολιτικό δράμα με επίκεντρο την αδελφοκτόνο μάχη του Ετεοκλή και του Πολυνείκη, παρουσιάζονται στο Θέατρο Πέτρας, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Στις 9 μ.μ., τέρμα 25ης Μαρτίου.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανεβαίνει στη σκηνή της Τεχνόπολης για μια συναυλία βασισμένη στην ηλεκτρική κιθάρα και την ευρύτητα του ήχου της, που δίνει νέα μορφή στα τραγούδια του. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 100.

Με την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Ο θίασος» (1975) ολοκληρώνεται απόψε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το πρώτο μέρος του προγράμματος «Χώρα, σε βλέπω», της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Είσοδος με δωρεάν δελτία εισόδου. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260.
Βασισμένη σε αποσπάσματα της Ιλιάδας που αφορούν τον Εκτορα, η παράσταση «Εκτορος κάθαρσις», σε σύνθεση, σκηνοθεσία και ερμηνεία του Δημήτρη Λάλου, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου. Στις 6 μ.μ., περιοχή Τρυπητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή