Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αποσπασματικά σωζόμενο σατυρικό δράμα του Σοφοκλή «Ιχνευταί» παρουσιάζεται στο Ηρώδειο, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και στην ιστορική, έμμετρη απόδοση του Εμμανουήλ Δαυίδ. Παίζουν οι Χάρης Φραγκούλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Αμαλία Μουτούση, Στιβ Κατόνα κ.ά. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Αγαπημένα τραγούδια του σε νέες ενορχηστρώσεις καθώς και καινούργιες συνθέσεις του θα παρουσιάσει ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην αποψινή συναυλία του στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. Μαζί του επί σκηνής ο Στάθης Δρογώσης, η ερμηνεύτρια Αγάπη Διαγγελάκη, ο τραγουδοποιός Βύρων Τσουράπης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Ιωαννίνων και Καπανέως.

Είκοσι τοπία της Ακρόπολης σε διαφορετικές παραλλαγές, καθώς και μια σειρά από κεραμικά έργα του περιλαμβάνει η ατομική έκθεση του Γιώργου Χαδούλη με τίτλο «Acropolis Now», που εγκαινιάζεται απόψε στην γκαλερί Σκουφά. Διάρκεια έως τις 16 Οκτωβρίου. Από τις 10 π.μ., Σκουφά 4.

Η Δήμητρα Γαλάνη ανεβαίνει στη σκηνή της Τεχνόπολης για μια συναυλία με ερωτικά τραγούδια κάθε εποχής από το ελληνικό και το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Συμμετέχουν η τραγουδοποιός Κατερίνα Πολέμη, ο συνθέτης Ευστάθιος Δράκος, η Παυλίνα Βουλγαράκη και ο Δημήτρης Κόψης. Στις 9.30 μ.μ., Πειραιώς 100.

Η γκαλερί Breeder παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του γλύπτη Ανδρέα Λόλη, με έργα που μέσα από τρυπήματα και ρωγμές στο μάρμαρο αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του υλικού και συγχέουν τα όρια μεταξύ γλυπτικής και ζωγραφικής. Από τις 12 μ., Ιάσονος 45.
Συνεχίζονται στο θέατρο Αλσος οι παραστάσεις της «Ταράτσας του Φοίβου», με τον Φοίβο Δεληβοριά και τους συνεργάτες του να υποδέχονται απόψε τον Μίλτο Πασχαλίδη. Στις 8.45 μ.μ., Ευελπίδων 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή