ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Με ηρωίδα μια σύγχρονη Πηνελόπη που για χάρη του άνδρα της διακινδυνεύει τη ζωή της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η παράσταση «Οδύσσεια. Μια ιστορία για το Χόλιγουντ», σε κείμενο και σκηνοθεσία Κριστόφ Βαρλικόφσκι, παρουσιάζεται από σήμερα έως την Κυριακή στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Στις 8 μ.μ., Πειραιώς 260.

Ο Theodore, μαζί με τη νέα του μπάντα, παρουσιάζει στη σκηνή του Lunar Space παλαιότερα κομμάτια του και στιγμιότυπα από την επικείμενη δισκογραφική του δουλειά, σε μια μεταμεσονύχτια συναυλία που θα συνοδεύεται από light show. Από τις 11.30 μ.μ., Πολυκράτους 8.

Η «Αμαλία», η επετειακή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για τη 200ετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Ενκε Φεζολάρι, ανεβαίνει σήμερα και αύριο στο Θέατρο Χυτήριο. Πρωταγωνιστούν οι Καλλιόπη Ευαγγελίδου και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Στις 9 μ.μ., Ιερά Οδός 44.

Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» παρουσιάζουν στην Ταράτσα του Gazarte ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από τη σαραντάχρονη πορεία τους. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.

Η παράσταση «Η εκπαίδευση εις τα του οίκου διά νεαράς κορασίδας», με ιστορίες Ελληνίδων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που αντιστάθηκαν στα έμφυλα στερεότυπα, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στην Ερέτρια. Σκηνοθετούν οι Χάρης Κρεμμύδας, Θανάσης Ζερίτης. Στις 6 μ.μ., Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους Revival Acoustic Tour, οι Villagers of Ioannina City ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας για μια ακουστική συναυλία, με τις συνθέσεις τους να έχουν προσαρμοστεί στο αισθαντικό ύφος του εγχειρήματος. Στις 9 μ.μ., τέρμα 25ης Μαρτίου.